Petak, 1 ožujka, 2024
Novosti

Klapa sv. Juraj gostovala u pulskoj župi sv. Ivana Krstitelja

U nedjelju, 27. rujna 2015. godine u župi sv. Ivana Krstitelja u Puli gostovala je klapa Hrvatske ratne mornarice sv. Juraj. Inicijativa za pozivanje ove svjetski renomirane klape proistekla je od pastoralnih vijećnika župe, gospodina Marka Hrge i gospođe Suzane Valić koji su i organizirali cijeli događaj. Klapa je, najprije svojim pjevanjem animirala liturgijsko pjevanje pod župnom misom u 11 sati. Euharistijsko slavlje predslavio je župnik fra Đuro Hontić. Poslije svete mise održali su prigodni koncert duhovnih i domoljubnih pjesama u prepunoj pulskoj crkvi sv. Ivana Krstitelja.

Bilo je zaista dirljivo promatrati kako starije, tako i mlađe župljane koji su bili ganuti do suza izvrsnim pjevanjem i izborom pjesama klape sv. Juraj.

Klapa “Sveti Juraj” – Hrvatske ratne mornarice osnovana je početkom 2001. godine s ciljem predstavljanja Oružanih snaga RH na Međunarodnom susretu vojski svijeta u Lourdesu i danas djeluje u sklopu Orkestra oružanih snaga Republike Hrvatske. Klapu prvenstveno obilježava koncertna aktivnost i angažiranost na brojnim protokolarnim zadaćama MORH-a, državnih institucija Republike Hrvatske, kulturnih manifestacija, Katoličke crkve u Hrvata i braniteljskih udruga.

Najave