Ponedjeljak, 15 travnja, 2024
Novosti

Imenovanja i razrješenja, 2012.

Mons. Dražen Kutleša, biskup Porečke i Pulske biskupije svojim je dekretima u ovoj godini imenovao na nove službe ili razriješio dosadašnjih službi slijedeće svećenike:

Vlč. Nikola Mladineo imenuje se prefektom studija na Visokoj teološkoj školi Sjemeništa Redemptoris Mater u Puli. Vlč. o. Ivan Fuček. D. I. imenuje se duhovnikom u Sjemeništu Redemptoris Mater u Puli.

Vlč. Atilije Krajcar razrješuje se službe župnika župa Karojba i Rakotule i umirovljuje se. Boravit će u Svećeničkom domu „Betanija” u Puli. Vlč. Josip Kalčić razrješuje se službe župnika župe sv. Andrije u Gradini, a na njegovo mjesto imenuje se vlč. Lino Zohil, župnik iz Vrsara. Vlč. Ivica Kordić razrješuje se službe ravnatelja Pazinskog kolegija, a na njegovo mjesto imenuje se vlč. Alejandro Castillo. Vlč. Josip Peteh razrješuje se službe suradnika u odgoju u Pazinskom kolegiju, upravitelja župa Karojba i Rakotule te se imenuje župnikom župa Karojba i Rakotule, a ostaje i dalje župnim vikarom u Motovunskim Novakima. Vlč. Maksimilijan Ferlin razrješuje se službe župnika župa Stari Pazin i Sv. Lucija, a imenuje se suradnikom u odgoju u Pazinskom kolegiju. Vlč. o. Mate Trinajstić razrješuje se službe župnika u Rovinjskom Selu, a na njegovo mjesto imenuje se vlč. o. Ivo Sadrić. Vlč. o. Stanko Škunca razrješuje se službe župnog vikara župe sv. Antuna u Puli, a na njegovo mjesto imenuje se vlč. o. Nikica Devčić. Vlč. David Klarić vraća se u Biskupiju nakon razrješenja kapelanske službe u Vojnom ordinarijatu RH i imenuje se župnikom župa Stari Pazin i Sveta Lucija. Vlč. Aleksandar Vujisić imenuje se župnim vikarom Katedralne župe Uznesenja Marijina u Puli. Vlč. Ivo Borić razrješuje se službe župnika župe Lovrečica i imenuje se župnikom župe Štinjan. Vlč. Željko Rajčić, župnik Brtonigle i Nove Vasi imenuje se župnim upraviteljem župe Lovrečica. Vlč. Ivica Butković razrješuje se službe župnika Štinjana, a imenuje se župnikom župa Funtana i Fuškulin. Mons. Vilim Grbac, župnik katedralne župe Uznesenja Marijina u Puli imenuje se generalnim vikarom Porečke i Pulske biskupije. Vlč. o. Krzysytof Rodak, pavlin imenuje se upraviteljem župe Sveti Lovreč Pazenatički za vrijeme bolovanja župnika vlč. Josipa Kalčića. Vlč. Blaž Bošnjaković razrješuje se službe župnika u Svetoj Nedelji Labinskoj. Vlč. Andrej šachovič razrješuje se službe župnog vikara u Svetoj Nedelji Labinskoj i imenuje se župnikom Svete Nedelje Labinske. Vlč. Sergije Jelenić razrješuje se službe župnika u župama Funtana i Fuškulin. Vlč. Milan Zgrablić razrješuje se službe v. d. ekonoma Biskupije, a na njegovo mjesto imenuje se vlč. Sergije Jelenić, koji se razrješuje službe v. d. kancelara i imenuje se kancelarom biskupije Porečke i Pulske.

Najave