Nedjelja, 26 svibnja, 2024
Novosti

Hrvatska rukometna reprezentacija posjetila porečkog i pulskog biskupa

Hrvatska rukometna reprezentacija boravi ovih dana u Umaga gdje se priprema za Svjetsko rukometno prvenstvo.

U utorak, 7. siječnja 2014. godine cjelokupna reprezentacija sa svojim vodstvom posjetila je porečkog i pulskog biskupa mons. Dražena Kutlešu u Poreču.

Gospodin Biskup im je na početku izrekao svoju dobrodošlicu i zaželio sve najbolje i mnogo uspjeha u životu i sportu. U prigodnoj riječi koju je povezao sa svetkovinom Bogojavljenja naglasio je da se uspjeh, sreća nalaze u poniznosti, u malenim stvarima, kao što su mudraci pronašli Boga u malenom djetetu u jaslama i poklonili mu se. Važno je u svim trenucima života biti i ostati čovjek i to ponizan čovjek.

Trener Slavko Goluža je uzvratio pozdravom i Biskupu darovao rukometnu loptu, kao i monografiju Hrvatski rukomet s potpisima svih reprezentativaca. Nakon kratkog čašćenja u dvorani biskupije ovjekovječen je susret zajedničkom fotografijom u dvorištu biskupije.

Mons. Dražen Kutleša podijelio je svima prisutnima svoj blagoslov i svakom sudioniku poklonio papinsku i biskupsku krunicu te malu knjižicu novog blaženika Miroslava Bulešića, svećenika i mučenika.

Najave