Petak, 14 lipnja, 2024
Hodočašća

Hodočasnici pješaci krenuli prema Trsatu

U četvrtak, 30. kolovoza 2018.,  pedesetak hodočasnika pješaka krenulo je na tradicionalno hodočašće Istrana Majci Božjoj Trsatskoj. Hodočašće su, kao i svake godine, započeli misnim slavljem u pazinskom Franjevačkom samostanu Pohođenja Marijina koje je ove godine predvodio vlč. Darko Zgrablić, župnik u Svetvinčentu.

 Nakon zajedničke fotografije ispred samostanske crkve krenuli su na put, noseći svoje zahvale i prošnje Majci Božjoj Trsatskoj, upravo kako su to činile nebrojene generacije vjernika iz Istre kroz sva stoljeća postojanja tog marijanskog svetišta.

Ove godine s hodočasnicima pješače vlč. Darko Zgrablić, fra Marinko Klaić iz pazinskog samostana te dvije redovnice iz reda Sestara Milosrdnog Isusa.

Organizatori najavljuju da će im se putem pridružiti i drugi hodočasnici, te će svi zajedno, u subotu, 1. rujna, nakon uspinjanja Trsatskim stubama, sudjelovati na svečanom koncelebriranom  misnom slavlju koje će u perivoju Trsatskog svetišta predvoditi porečki i pulski ordinarij mons. Dražen Kutleša. (G. Krizman)

 

Najave