Ponedjeljak, 27 svibnja, 2024
Novosti

Godišnjica blagoslova kapelice u Raklju

U nedjelju 07.09. pred sam blagdan Male Gospe, u mjestu i župi Rakalj pred obiteljskom kućom Hauser održan je koncert klasične i duhovne glazbe povodom proslave blagoslivljanja njihove kapelice sa strane župnika vlč. Ivana Princa. U početku koncerta otpjevana je desetica svete krunice zborom župe Mutvoran – Krnica uz voditeljicu Paolu Vellico i orguljašku pratnju prof. Marije Hauser, koja je započeta gregorijanskim koralom „Oče naš“, a završena Pelizzarijevom „Ave Maria“, u izvođenju Gorana Pitinca i Maria Hausera, koju je publika nagradila aplauzom.

Kraj ovog concertina okončao je Labud, u izvođenju Chiare i Fabia Jurića. Naime, na labuđovoj bijelini u ovom trenutku mora se malo zastati jer njega ne opisuje samo skladatelj Seanst-Saens već i veliki ruski kompozitor  Čajkovski koji to opisuje u okviru jedne ljubavne priče….stoga, njegov kraj je tu veoma simboličan….on je  upravo simbol tajne sreće, čistoće i nevinosti jer on sjaji uvijek iznova u potpunoj svojoj bijelini, a nije li upravo takvo bilo i Djevičino Srce od početka pa do samoga kraja prema Bogu i svome Sinu.

Odista, ovaj koncert bio je prava blagodat za jedno malo mjesto u Istri pod okriljem sunca i nebeskih visina koje su još više doprinijele ugođaju i melodiji.

Nicol Radolović

Najave