Petak, 19 srpnja, 2024
Novosti

Dijecezanski susret članova župnih Caritasa

U nedjelju, 18. studenog 2018. u Pazinskom kolegiju je održan redoviti susret članova župnih Caritasa Porečke i Pulske biskupije. Prigodno izlaganje  o tome kako, prema pobudnici pape Franje „Radujte se i kličite”,  odgovoriti na Božji poziv za ostvariti svetost u suvremenom svijetu, održao je vlč. Zvonimir Badurina Dudić, svećenik Krčke biskupije. Predavač je istaknuo važnu ulogu volontera župnih Caritasa, te, citiravši papu Franju, naglasio da su oni ‘ljepota ove mjesne Crkve’. Potaknuo ih je da u svome djelovanju obraćaju pozornost na vrijednost malih stvari, malih svakodnevnih kapi dobrote prema bližnjima u potrebi, jer upravo je to put do svetosti, svatko je pozvan činiti dobro u svojemu svakodnevnome okruženju i na svome životnome putu. Činiti obična djela na izvanredan način, uobičajena djela činiti s ljubavlju, to je je svetost, naglasio je predavač. Nakon predavanja razvila se plodna rasprava tijekom koje su brojni nazočni iznijeli svoje konkretne primjere iz prakse.

Ravnatelj dijecezanskog Caritasa, preč. Željko Zec je istaknuo kako je protekla godina u Porečkoj i Pulskoj biskupiji bila posvećena starijim osobama. Uz praktične naputke glede redovitih djelatnosti, istaknuo je obavijesti glede godišnjeg koncerta Caritasa, te zahvalio predavaču na dolasku i Pazinskom kolegiju na gostoprimstvu.

Uslijedila je mogućnost pristupanja sakramentu pomirenja i misno slavlje, a susret je zaključen zajedničkom večerom svih sudionika.

Najave