Subota, 13 srpnja, 2024
Novosti

Članovi Caritasa posjetili Svećenički dom Betanija

U subotu, 06. prosinca 2014., na blagdan sv. Nikole biskupa, članovi Caritasa župe sv. Kuzme i Damjana iz Fažane, zajedno  sa župnikom vlč. Ilijom Jakovljevićem, posjetili su umirovljene svećenike u Svećeničkom domu Betanija u Puli.

Na početku je goste, u ime korisnika, pozdravio ravnatelj Doma preč. Milan Mužina. Nakon predstavljanja gostiju, u ime Caritasa i župe Fažana svećenicima se obratio vlč. Jakovljević izrazivši radost da su kao Župni Caritas ove godine u adventsko vrijeme izabrali za svoj posjet upravo Svećenički dom. Posebnu zahvalnost izrazio je okupljenim svećenicima „za sve ono što su tijekom mnogo godina aktivnog pastoralnog života učinili za Crkvu Božju na Istarskoj njivi. Vaše plodove mi danas uživamo, na vašoj duboko zaoranoj brazdi mi danas sijemo sjeme Riječi Božje“, istaknuo je vlč. Jakovljević. Potom je naglasio da je „ovaj Svećenički dom u našoj Biskupiji najveće mjesto kontemplacije i molitve za našu mjesnu Crkvu“. Pozvao je subraću svećenike da mole za sve one svećenike koji danas rade na istoj onoj njivi Gospodnjoj na kojoj su oni radili te napose da mole za duhovna zvanja.

Zatim se korisnicima Svećeničkog doma obratila i voditeljica župnog Caritasa dr. Vlasta Popić naglasivši „da smo svakom svećeniku i ocu biskupu donijeli skromni poklon povodom sv. Nikole, ali se nadasve želimo, u ime vjernika Fažane, zahvaliti za sve ono što ste činili za vjeru u Istri“.

U ime umirovljenih svećenika gostima se prigodnim biranim riječima zahvalio mons. Ivan Bartolić, naglasivši da su sretni što nisu zaboravljeni te da darove koje su dobili smatra izrazom zahvalnosti i ljubavi koju čovjek nosi u srcu.

Druženje se nastavilo uz pjesmu i piće.

Najave