Utorak, 21 svibnja, 2024
mons. ŠtironjaNovosti

Čestitka nadbiskupa Zgrablića imenovanom porečkom i pulskom biskupu

Čestitku zadarskog nadbiskupa Milana Zgrablića upućenu u utorak 31. siječnja 2023. novoimenovanom porečkom i pulskom biskupu Ivanu Štironji prenosimo u cijelosti.

 Dragi biskupe Ivane!

Danas je objavljena vijest kako Vas je Sveti Otac, papa Franjo, imenovao biskupom drevne i meni osobito veoma drage rodne Istre, Biskupije porečke i pulske. Radujem se Vašem imenovanju i od srca Vam čestitam. Nakon što sam Vas u posljednje vrijeme i osobno pobliže upoznao, a s Vama i učio „kako biti biskup“ na tečaju za formaciju novih biskupa u Rimu prošle godine, znam da je Crkva u Istri dobila dobrog Božjeg čovjeka, mudrog, vrijednog, iskusnog pastoralnog radnika i misionara, razboritog pastira, oca i učitelja. Istarski je čovjek poput njegovog doma – srcolike Istre, čovjek srca. I Vi ste čovjek srca. Kad se ova dva srca slože i blagoslov Božji tu zasigurno djelovat može.

Neka Vas prati obilni Božji blagoslov u biskupskoj službi u Biskupiji porečkoj i pulskoj po zagovoru naše nebeske Majke Marije, sv. Maura, prvog porečkog biskupa i zaštitnika Porečke biskupije, sv. Tome Apostola, zaštitnika Pulske biskupije te zagovor dragog blaženika Miroslava Bulešića.

Uz srdačan pozdrav i poštovanje s Vama povezan u Kristu,

✠ Milan Zgrablić,
nadbiskup

Foto: Zadarska nadbiskupija

Najave