Četvrtak, 18 travnja, 2024
CaritasNovosti

Biskupijski Caritas zaprimio 10 paleta živežnih namirnica

Caritas Porečke i Pulske biskupije je krajem siječnja zaprimio iz državnih robnih rezervi 10 paleta živežnih namirnica koje će biti podijeljene potrebitima, praksa je to koju dijecezanski Caritas provodi uobičajeno.

Na adresu svakog od 9 dekanata, koliko ih ima Porečka i Pulska biskupija, bit će dostavljena po 1 paleta, a u Pulski dekant 2 palete. Riječ je o ukupno cca 7 tona hrane koju će dekanati podijeliti po župama i tako će ovom akcijom biti obuhvaćeno cijelo područje Istre.

Prijevoz iz Pazina diljem Istre donirao je, po drugi put, prijevoznik MADALU intelligent ıogistics vlasnika Luke Bernobića iz Pazina kojemu ovim putem Caritas izražava veliko priznanje i zahvalnost.

Prigoda je ovo da istaknemo kontinuiranu, vrlo prihvaćenu aktivnost Caritas Porečke i Pulske biskupije – besplatni najam električnih bolesničkih kreveta za kućnu njegu teških bolesnika. Trenutno je na području Istre u najmu 50tak kreveta. Svi koji imaju potrebu ove vrste pomoći slobodno se mogu obratiti Caritasu, poručuju iz Caritasa Porečke i Pulske biskupije.

Najave