Srijeda, 22 svibnja, 2024
Novosti

Biskup Milovan s rovinjiskim uršulinkama

O blagdanu sv. Angele Merici, 27. siječnja 2007. utemeljiteljice ss. Uršulinki, misno slavlje, u kapelici kuće ss. Uršulinki u Rovinju, predvodio je mons. Ivan Milovan, biskup porečki i pulski u nazočnosti vlč. Ilije Jakovljevića, kancelara biskupije.

U homiliji biskup je istaknuo kako je Anđela Merici remek djelo Božje milosti, čija karizma i danas tako svježe živi preko sestara koje nastavljaju širiti pedagogiju ljubavi u radu s djevojkama ali i sa djecom i mladima. Zahvalivši se sestrama što već nekoliko desetljeća u župi Rovinj uvijek iznova, nadahnjujući se na sv. Anđeli, daju svoj doprinos u odgoju djece i mladih.

Pozvao je sestre da u ovoj «Godini duhovnih zvanja» u našoj metropoliji mole za nova duhovna zvanja te da svojim životom budu autentični svjedoci življenja evanđeoske poruke. Naglasivši kako nas evanđeoska radikalnost kod svetaca očarava jer su toliko ljubili čovjeka, a sv. Augustin je rekao: «Ljubi pa čini što hoćeš», ali s druge strane i današnje vrijeme ima svoje svetce koji do kraja izgaraju u ljubavi za čovjeka: Majka Terezija, Ivan Pavao II, naš Sluga Božji Miroslav Bulešić, čiju 60-tu obljetnicu mučeničke smrti slavimo ove godine – istaknu je biskup Milovan.

Najave