Nedjelja, 28 travnja, 2024
Duhovna zvanja

Dan posvećenja svećenika

U Porečkoj i Pulskoj biskupiji se svetkovina Presvetog Srca Isusova – ove godine 27. lipnja – kao Dan posvećenja svećenika na poseban način obilježila u župi Završje.

U jutarnjim satima svećenici su se s biskupom mons. Draženom Kutlešom okupili u obnovljenoj župnoj crkvi Rođenja BDM. Susret, na kojem je sudjelovalo tridesetak svećenika i redovnika, započeo je molitvom Srednjeg časa.

Biskup ordinarij, kao domaćin, pozdravio je nazočnog biskupa u miru, mons. Ivana Milovana, svećenike, gosta predavača dr. Richarda Pavlića, župnika u Senju, te domaćeg župnika vlč. Antu Jukopilu.

Dr. Richard Pavlić održao je duhovni nagovor na temu: Svećenik po Srcu Isusovom. Naglasio je da bi i svećenik poput Isusa trebao biti dobar pastir. Predavač je u nagovoru spominjao blaženog Miroslava Bulešića istaknuvši kako je on poticao svoje kolege ‘da bi svi trebali biti svećenici po Srcu Isusovu’. Taj je nagovor bio i neposredna priprava za ispovijed koja je uslijedila. Duhovni dio te kratke obnove za svećenike završio je klanjanjem pred Presvetim. Druženje svećenika nastavilo se za stolom na zajedničkom ručku u Završju.

G. Krizman

Najave