Subota, 27 travnja, 2024
Miroslav Bulešić

Nova pjesma Band aida bl. Miroslava

‘Svjedok vjere Miroslav Bulešić’, pomalo je neobičan naslov za pjesmu, no događaj koji je nadahnuo stvaranje ove pjesme, beatifikacija jednog svjedoka vjere, nije nimalo običan događaj. Svjedočanstvo mladog Miroslava potaklo je pjesnika Antuna Milovana da napiše tekst, koji je Bruno Krajcar uglazbio uz tople prizvuke domaćeg istarskog melosa.

Zanimljivo je da jedinstveni, za ovu prigodu okupljeni ‘Band aid blaženog Miroslava’ čine glazbenici iz Istre, Rijeke i Zagreba. Tu su istarski kantautor Bruno Krajcar i članice grupe Poklon, Kristina Jurman Ferlin i Anđela Jeličić; Zagrepčane predstavljaju ovogodišnji pobjednici Uskrsfesta, zbor Apostoli mira, Matija Antolić (vokal i usna harmonika) te legenda duhovne glazbe Čedo Antolić. Konačno, svoj pečat pjesmi su dali i Riječani: Sandro Bastiančić (iz grupe En Face), te aranžer i glazbeni producent Olja Dešić. Zborske dionice obradio je Goran Kovačić, a gitare odsvirao Stefan Šegulja. Snimalo se tijekom kolovoza u Pulskom studiju Partyzan, u Zagrebu u studiju Šišmiš, te u Rijječkom Studiju Maraton, gdje je napravljen i finalni miks i mastering.

Pjesmu ‘Svjedok vjere Miroslav Bulešić’ od danas možete čuti na hrvatskim radio postajama, a dostupna je i na ovom linku.

Najave