Utorak, 19 ožujka, 2024
Hodočašća

Hodočašće župnih karitativnih djelatnika

U Godini sv. Josipa, koja traje do blagdana Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije, 8. prosinca ove godine, župni karitativni djelatnici župa Porečke i Pulske biskupije uputili su se, u subotu, 25. rujna, na hodočašće u Nacionalno Svetište sv. Josipa, u Karlovac. Duhovno vodstvo i pratnja bili su biskup u miru mons. Ivan Milovan, ravnatelj biskupijskog Caritasa vlč. Željko Zec, vlč. Izidor Sekicki te časna sestra Augusta Modrušan.

Put do Karlovca prošao je u molitvi krunice sv. Josipu, pjesmi te čitanju svečane objave Godine sv. Josipa i iznošenju poznatih činjenica o životu sv. Josipa.

karlovac2 1000 x 750

                Na ulazu u Svetište kod „Svetih vrata“, blagoslovom hodočasnika doček je upriličio rektor Svetišta, mons. Antun Sente ml. U pozdravnom govoru, mons. Sente je hodočasnicima predstavio Svetište sa svim umjetninama i vitrajima koje ga krase te novim mozaikom koji je u izradi. No, puno ponosnije i snažnije je predstavljena snaga molitve te milosti i uslišaji zadobiveni upravo u ovom Svetištu. Svake srijede se štovatelji sv. Josipa okupljaju i mole na pet nakana: za zaštitu hrvatskog naroda; za uspješan odgoj i školovanje djece; za pronalazak radnog mjesta i primitak poštene plaće; za pronalazak bračnog partnera i dar djece; za svećenička i redovnička zvanja te za svetu i blagoslovljenu smrt. Dosad su brojna svjedočanstva vjernika koja navode primjere uslišanih molitava upravo po navedenim nakanama.

                Sv. misu je predvodio biskup u miru, mons. Ivan Milovan. U nadahnutoj propovijedi mons. Antuna Sentea poseban poticaj je uputio za daljnje karitativno djelovanje u izazovnim okolnostima. Hodočasnici su imali priliku prinijeti misne nakane za slavlje svetih misa u Svetištu, koje su u direktnom prijenosu na Laudato televiziji. Nakon boravka u hodočasničkom domu „mons. Marijan Radanović“ i Svetištu, hodočasnici su srcem punim milosti i duhom krepkim, ojačani za daljnje djelovanje, krenuli na put kućama.

Caritas Porečke i Pulske biskupije

karlovac1 1000 x 750

Najave