Ponedjeljak, 29 travnja, 2024
Novosti

Misijski tjedan

U Umaško-oprtaljskom dekanatu, u župama Kršete, Materada, Petrovija i Umag, u misijskom je tjednu bilo mnoštvo događaja, ali i u mnogim drugim župama naše biskupije misijski je tjedan obilježen različitim aktivnostima i akcijama. Vjernici svih uzrasta, željeli su dati svoj doprinos za misije i naše misionare.

U Umagu, uz odrasle, angažirala su se i djeca, molitvom krunice, neumornim radom na prodajnim štandovima, a napose igrokazom ” Ruže male Terezije”  kojeg su u umaškoj župnoj crkvi izveli nakon nedjeljne mise pro populo. Izvrsno naučenim ulogama i svim žarom djetinjeg entuzijazma realizirali su scenski nastup koji nije mogao staviti ravnodušnim publiku koja ih je na kraju nagradila gromoglasnim pljeskom. Oh, kad bi svi bili kao djeca! Radost je preplavila njihova srca, što mogu biti dio jedne takve akcije, u kojoj nema suzdržavanja, već samo davanje duhovnih i materijalnih dobara našoj braći i sestrama u dalekim misijskim zemljama. Neka Gospodin blagoslovi svako dobro djelo, učinjeno ovih dana. (Snježana Kruhak, vjeroučiteljica, suradnica Papinskih misijskih djela)

Fotogalerija: slike misijskih akcija u raznim župama biskupije: http://www.biskupija-porecko-pulska.hr/galerija/category/73-umagigrokaz.html

Najave