Ponedjeljak, 29 travnja, 2024
Pastoral mladih

Izlet ministranata na Cres

Godišnji izlet ministranata Porečke i Pulske biskupije bio je na otok Cres, 22. lipnja 2009. Na izletu je sudjelovalo 345 ministranata, 18 svećenika, 2 časne i nekoliko vjernika laika.

Na Cresu su ministranti najprije imali misu u župnoj crkvi koju je predvodio vlč. Rikard Lekaj, ovogodišnji mladomisnik iz Poreča. Vlč. Lekaj je istaknu da je i on bio ministrant i da je upravo u ministranskoj grupi i suradnji sa župnikom otkrio svećeničko zvanje. Pozvao je ministrante da budu ponosni što su baš oni najbliži suradnici svome župniku kod mise i da vrše svoju službu dostojanstvo.

Prije mise sve ministrante je pozdravio pročelnik vijeća za duhovna zvanja i ministrante Biskupije, preč. Ilija Jakovljević i poželio da je ovo druženje, unatoč kiši koja stalno pada, bude znak zajedničkog ohrabrenja i svjedočenja da Crkva ima svoju mladost koja je razigrana i raspjevana.

Zatim su posjetili samostan sestara Benediktinki gdje nam je jedan sestra predstavila samostanski život te na koji način oni služe Bogu. Vrhunac je bio u franjevačkom samostanu gdje su nas dočekali mladi fratri (novaci) i kroz osobno svjedočanstvo i kroz odgovore na pitanja djece istaknuli kako je lijepo i danas biti svećenik, redovnik ili redovnica.

Potom smo se prošetali po gradi i pomalo krenuli svojim kućama.

Najave