Četvrtak, 25 srpnja, 2024
Loading Događaji

« Svi Događaji

  • Ovaj događaj je prošao.

Istarsko hodočašće na Trsat pješice

31 kolovoza, 2023 @ 12:00 - 2 rujna, 2023 @ 13:00

Ove godine hodočašće započinje u četvrtak (31. 8.) sv. misom i hodočasničkim blagoslovom u Župnoj crkvi sv. Nikole u Pazinu u 12 sati.

 

Hodogram i logističke napomene (iz priopćenja organizatora na društvenim mrežama):
“I ove godine krećemo ustaljenom rutom, cestom i prirodom preko Paza do Boljuna, odnosno crkve Gospe Karmelske u Boljunskom polju.
U petak rano ujutro nastavljamo preko Učke do Matulji i večernje mise u 18 sati u župnoj crkvi. Matulji su mjesto našeg drugog noćenja.
U subota nas čeka još ranije ustajanje i hod kroz Rijeku do Trsata. Sudjelujemo na sv. misi u 11 sati sa svim ostalim hodočasnicima koji pristignu toga dana iz Porečke i Pulske biskupije.
Za one koji su već bili s nama na ovom hodočašću – samo jedna napomena: vidimo se u četvrtak (31. 8.)!!

Logističke napomene:
!Za one koji se odvaže krenuti s nama prvi put (a od srca vas pozivam!) – nekoliko važnih napomena:
ponesite vreću za spavanje i podmetač, kabanicu, udobnu obuću (koja vas neće nažuljati!), hranu i vodu za cijelo hodočašće, štap(ove) za hodanje, (evantualne lijekove protiv bolova, gel za masažu mišića, flastere za eventualne žuljeve) krunicu, kapu ili šešir, dobru volju i osmijeh, a iznad svega dobru i vrijednu nakanu!
Sve nepotrebne stvari za taj dan vrijedni suradnici prevozit će nam do večernje destinacije (što ne znači da ponesemo puno nepotrebnih stvari koje nećemo koristiti!).
Povratak s Trsata kućama dogovorite u vlastitom aranžmanu ili s nekim od vaših koji budu došli automobilima ili s voditeljima grupa hodočasnika koji će na Trsat doći autobusima!”

Detalji

Početak:
31 kolovoza, 2023 @ 12:00
Kraj:
2 rujna, 2023 @ 13:00