Utorak, 19 ožujka, 2024
Miroslav BulešićNovosti

Lanišće: Obilježena 8. obljetnica beatifikacije bl. Miroslava Bulešića

Župa Lanišće, mjesto mučeništva bl. Miroslava Bulešića, obilježila je obljetnicu beatifikacije našega blaženika svečanim misnim slavljem, pjevanom Laniškom misom, u nedjelju, 26. rujna 2021.

Misno slavlje predvodio je vlč. Silvio Španjić, župnik u Nerezinama, u lošinjskom dekanatu, u Krčkoj biskupiji. Koncelebrirao je vlč. Vjekoslav Kovač iz Rijeke koji je došao s autobusom hodočasnika, vlč. Jeronim Jokić iz susjedne župe Boljun, te župnik domaćin vlč. Josip Mašina.

Vlč. Španjić je u prigodnoj homiliji istaknuo da je bl. Miroslav, za razliku od današnjeg čovjeka, preko vjere koju je primio u obitelji, upoznao pravo bogatstvo. Zato je mogao unaprijed oprostiti onima koji će mu nanijeti zlo. Dok ljudi danas vide vrijednost samo u materijalnome, Bog vidi bogatstvo u čovjeku. U Savlu je, primjerice, vidio najvećeg navjestitelja Crkve. Zemaljsko bogatstvo je zapreka za postizanje punine, istaknuo je propovjednik. Riječi „Isuse, primi dušu moju!“, koje je blaženik izgovorio u trenutku mučeništva, nabolje odaju gdje je bilo njegovo srce, njegovo bogatstvo, rekao je između ostalog propovjednik.  

 

Na kraju mise svi su okupljeni, na poziv župnika, zajedno izmolili molitvu za zagovor bl. Miroslava Bulešića.

Najave