Kako svake godine, tako i ove, blagdan sv. Petra i Pavla, u utorak, 29. lipnja 2021., svečano je proslavljen u starodrevnoj crkvici u Brdima župe Završje. Ove je godine proslava bila skromnija zbog poznate situacije.

Župnik je u prigodonoj homiliji između ostalog istaknuo kako su nam sv. Petar i Pavao, svojim životnim putovima i svjedočanstvom vjere, a napose mučeništvom iz vjernosti Isusu Kristu, uzori koji nam mogu biti bliski i poučni u mnogim našim svakodnevnim životnim situacijama, koje su danas, kao i u vrijeme Prvaka apsotola, zahtijevne, ali i daju mogućnost svjedočanstva vajere onima koji svoju vjeru žele djelima potvrditi. 

Vjernici su prije proslave očistili crkvu koja je nedavno temeljito obnovljena iznutra i izvana. Zahvaljujući načelniku Općine Grožnjan Claudiju Stocovzu okoliš crkvice je temeljito uređen, te ga je župnik Jukopila pohvalio i uputio mu zahvalu na kraju misnoga slavlja. Spriječenog orguljaša Brozola zamijenio je susjed Antonac Denis sa harmonikom pa je tako misno slavlje ipak popraćeno prigodnim liturgijskim pjesmama. Orila se pjesma na misi i poslije mise. Domaćini su pripremili obilje pića i kolača. (Txt: Deni Bašaneže; Foto: Eda Antonac)

Najave i obavijesti

Petak: 30 Ruj 2022
Zaručnički tečajevi, termini po dekanatima, od veljače do studenog 2022.
Nedjelja: 2 Lis 2022
ro22

Istaknuto

 

 

 

100. obljetnica

Miroslav Bulešić

Zaklada

Biskupija na Facebooku

Biskupija na YouTube

Kalendar događanja

Foto galerija

Ova web stranica koristi kolačiće

Ova web stranica koristi kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Klikom na poveznicu 'Informacije' saznajte više o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Prihvaćam' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.