Nakon što su članovi Katoličke akcije iz Trsata prije nekoliko godina registrirali priznatu europsku treking rutu s imenom Staza bl. Francesca Bonifacija (https://www.facebook.com/Sentiero-Beato-Francesco-Bonifacio-423868431523809/ )koja prolazi kroz 3 države, Italiju, Sloveniju i Hrvatsku, blaženik je ove godine dobio svoja prva dva istarska hodočasnika pješaka.

U petak, 11. rujna 2020., na 74. obljetnicu mučeništva bl. Bonifacija, dvoje vjernika, iz Pule i Valbandona, Violeta Đinić i Nenad Sabadi, hodočastili su iz Poreča pješice do Krasice, oko 30 kilometara, na čast bl. Francesca. Iz Poreča su krenuli ujutro nakon mise u porečkoj bazilici, te hodočasničkog blagoslova kojeg im je podijelio kapelan katedralne župe vlč. Janez Barborič. Prošavši Tarskom valom te cijelom dužinom doline rijeke Mirne stigli su u Krasicu u popodnevnim satima. Noseći sa sobom brojne nakane hodočašće su zaključili sudjelovanjem na misi u Krasici.

Inače su oboje aktivni sudionici brojnih pješačkih hodočašća, a ideja za ovo hodočašće rodila se kada su nedavno sudjelovali na pješačkom hodočašću na Trsat. Ove ih je godine prema Krasici hodočastilo samo dvoje, no, po komentarima mnogih koji su podržali inicijativu, za vjerovati je da će i ovo prerasti u jednu lijepu tradiciju čašćenja ovog našeg možda nedovoljno poznatog Božjeg ugodnika, za kojeg se u tome kraju još uvijek čuvaju i prenose obiteljske memorije o njegovom svetačkom načinu života.

Najave i obavijesti

Nedjelja: 1 Stu 2020
Svetkovina Svih svetih u Poreču

Istaknuto

 

 

100. obljetnica

Miroslav Bulešić

Zaklada

Biskupija na Facebooku

Biskupija na YouTube

Kalendar događanja

Foto galerija

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.