Vjernici okupljeni u crkvi posvećenoj Rođenju Blažene Djevice Marije u Prnjanima, Župa Barban, poštujući sve naputke Stožera civilne zaštite i propisane epidemiološke mjere proslavili su 8.rujna 2020. blagdan u narodu poznat kao Mala Gospa. Misno slavlje predvodio je barbanski župnik vlč. Bernard Jurjević.

Prije same mise vjernici su u organiziranoj procesiji s kipom Blažene Djevice Marije i moleći krunicu obišli dio sela Prnjani. Krenulo se ispred crkve sv. Margarete i posjetilo mjesto na kojem se prema predanju nalaze „Marijine stope“. Potom su se vjernici u procesiji moleći  i pjevajući vratili u crkvu Rođenja Blažene Djevice Marije. Na svetoj misi se okupio velik broj vjernika iz čitave župe. U homiliji je vlč. Jurjević govorio o liku Blažene Djevice Marije i njezinu životu te poukama koje iz njega možemo isčitati. Naglasio je njezinu postojanost u vjeri unatoč brojnim kušnjama kojima je bila izložena. Nikada nije dvojila Bogu iskazati svoju vjeru i s pouzdanjem se uvijek priklanjala njegovoj volji. Svi smo mi u današnje vrijeme baštinici te vjere. Kao vjernici bismo se trebali utjecati Blaženoj Djevici Mariji moleći njezin zagovor koji će nam dati vjerničku snagu što nam je potrebna u prevladavanju teškoća iz svakodnevnog života.

Misno slavlje prigodnim marijanskim i drugim pjesmama uveličao je župni zbor kojega predvodi maestro Dean Visintin. Misi je nazočilo i troje bogoslova iz sjemeništa Redemptoris mater iz Pule. Nakon mise je u blizini crkve upriličen skromni domijenak i druženje vjernika.

Napisala: Nevia Kožljan

Najave i obavijesti

Nedjelja: 1 Stu 2020
Svetkovina Svih svetih u Poreču

Istaknuto

 

 

100. obljetnica

Miroslav Bulešić

Zaklada

Biskupija na Facebooku

Biskupija na YouTube

Kalendar događanja

Foto galerija

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.