Petak, 29 ožujka, 2024
Novosti

Tijelovska procesija u Labinu

Tijelovo, punim nazivom svetkovina Presvetog Tijela i Krvi Kristove. Blagdanom Tijelova želimo obnoviti svoju vjeru u osobu Isusa Krista, Bogočovjeka.

„Želimo se ponositi i ići za tobom Isuse, da te hvalimo, da te slavimo!“ rekao je dekan vlč. Mirko Vukšić na samom početku Tijelovske procesije. Nakon pjesme „Svet, svet, svet“ krenula je procesija iz crkve Rođenja BDM . Na čelu je bila kadionica zatim križ, ministranti s laticama cvijeća, svećenici, Presveti Oltarski Sakrament pod nebnicom, pjevači te ostali vjernici.

Postaje su bile postavljenje u starogradskoj jezgri i ukrašene cvijećem i svijećama. Na suncem obasjanim postajama izmjenjivali su se svećenici pokazujući da molitvom, poniznošću i s radošću javno prihvaćamo dar Isusove prisutnosti; da je to spomen Isusove smrti i uskrsnuća, da ne zaboravljamo da je Euharistija Kristova žrtva na križu i na kraju da znamo da je Euharistija Gozba Tijela i Krvi Kristove. Nadahnuti Božjom riječi, pjesmom, molitvom slavili smo Boga i svojim životom bili „žive pokaznice“ i kao takvi kršćani bili izvor blagoslova za svijet. Kršćanin bi se trebao zapitati: „Kako predstavljam Krista u svijetu?“

Svećenici i vjernici su na kraju procesije ušli u crkvu gdje je udijeljen blagoslov. Uz pjesme „Tebe Boga hvalimo“, „Divnoj dakle“ i „Blagoslovljen budi Bog“ vjernici su s radošću i ispunjenih srdaca otišli na zajedničko druženje u obližnji PC „M. Bulešić“ s odlukom da su spremni svjedočiti živu vjeru u Isusa Krista u svakidašnjem životu.

Bilo nas je stotinjak, nadajmo se mnogo više na idućem Tijelovu! (NL)

Najave