Utorak, 23 travnja, 2024
Duhovna zvanja

Mlada misa Mateusa Babinski de Almeida

Mladomisnik Porečke i Pulske biskupije Mateus Babinski de Almeida svoju je mladu misu u pulskoj crkvi Gospe od Mora proslavio dan nakon primanja reda prezbiterata, u nedjelju, 13. lipnja 2021. Prigodnu homiliju na mladoj misi izrekao je vlč. Piergiorgio De Angelis, koordinator neokatekumenskog puta u Hrvatskoj i okolnim zemljama.

Pozdrav i dobrodošlicu na početku slavlja u ime župne zajednice Gospe od Mora izrazila je Lidija Košir.

Propovjednik je podsjetio da svi dolazimo od Gospodina i Njemu se vraćamo. Na zemlji smo jedno određeno vrijeme i za to vrijeme Gospodin nam daje jedno poslanje – da pokažemo da postoji Kraljevstvo Božje, da smo pozvani na spasenje, da smo svi pozvani na život vječni, rekao je između ostalog vlč. De Angelis. Poslanje svećenika je dovoditi ljude Isusu Kristu, napose one koji su izgubljeni slijedeći idole ovoga svijeta, Tvoje je poslanje zajedno s Kristom spasiti ljude iz grijeha, rekao propovjednik obraćajući se mladomisniku. Podsjetio ga je nadalje da svakoga dana, u poniznosti i zahvalnost treba činiti ono što je Gospodinu milo, djelujući u zajednici, među ljudima kojima ga Gospodin šalje.

Na kraju su poklon mladomisniku u ime zupe predale Đurđica Peruško i Ema Gregorović, prošlogodišnja prvopričesnica, koja je izrekla i recitaciju koju je napisala za tu prigodu. Župa je mladomisniku na poklon podarila misnicu, a tom mu je prigodom predan i papinski blagoslov. I roditeljima mladomisnika je u znak zahvalnosti predan poklon, uručio im ga je ministrant Nikolas Božić.

 

Recitacija Eme Gregorović za mladu misu:

Mateus, kao dečko

mladi, iz Brazila je

došao da Boga slavi.

Mladomisniku Božji, blagoslovljen budi

jer si najveći od ovih ljudi:

ti imaš moć nad hostijom bijelom, ti je možeš učiniti Kristovim Tijelom.

Blagoslovljen Gospodin, u svom boštvu, koji je izabrao baš tebe-u mnoštvu! Da nam baš po tebi može doć, zahvalno ti povjerivši-nebesku moć!

Blagoslovljene bile tvoje svete ruke,

koje će nas u ispovijedi odriješivati muke.

Grijehe ćeš opraštati u Božje ime, svaki trenutak ćeš se družiti s njime.

Najave