Povodom svetkovine sv. Petra i Pavla apostola za potrebe Tiskovnog ureda snimljen je razgovor s preč. Milanom Mužinom, župnikom Župe sv. Pavla i pulskim dekanom. On uz ostalo progovara i tome zašto ta župa slavi samo sv. Pavla ap. za svog patrona, a ne i sv. Petra. U nastavku podsjeća na lik i djelo, ali nadasve na poruke sv. Pavla apostola vjernicima svakoga vremena. Poslušajte…

https://www.mixcloud.com/PorečkaiPulskabiskupija/preč-milan-mužina-o-sv-pavlu-ap-i-župi-28-06-2020/

Na Veliki četvrtak svi kršćani diljem svijeta se prisjećaju događaja Isusove Posljednje večere sa svojim apostolima i ustanovljenja Euharistije, što se svečano slavi Misom Večere Gospodnje.

Danas, na Veliki četvrtak, slavimo tri obljetnice: 1. obljetnicu ustanovljenja sakramenta Sv. Euharistije, 2. obljetnicu ustanovljenja svećeničkog reda, 3. obljetnicu proglašenja Isusove nove zapovijedi ljubavi: „Ljubite jedni druge kao što sam ja vas ljubio“ (Iv 13,34). Danas se prisjećamo kako je Isus preoblikovao židovsku Pashu u Pashu Novog saveza.  Žarko vas preporučujem nebeskom zagovoru blaženog Miroslava Bulešića. Naš je Blaženik s nama i raduje se našem svećeničkom zajedništvu.

Na Cvjetnicu je više župa diljem Porečke i Pulske biskupije prenosilo uživo misno slavlje.

Najave i obavijesti

Petak: 4 Pro 2020
Raša: Proslava sv. Barbare

Istaknuto

 

 

100. obljetnica

Miroslav Bulešić

Zaklada

Biskupija na Facebooku

Biskupija na YouTube

Kalendar događanja

Foto galerija

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.