Subota, 20 travnja, 2024
Novosti

O svetkovini sv. Tome završetak Sinodalnog hoda u našoj biskupiji

U listopadu 2021. počeo je crkveni hod prema Općoj skupštini Biskupske sinode, koja bi se trebala održati u Rimu u listopadu 2023. Nakon Opće skupštine uslijedit će provedba, koja će ponovno uključiti partikularne Crkve.

                Sinodalni hod posvećen je sinodalnosti u Crkvi. Svečani početak Sinodalnoga hoda za Opću Crkvu otvorio je papa Franjo 10. listopada 2021. u Rimu, a naš apostolski upravitelj mons. Dražen Kutleša, nadbiskup, za našu Porečku i Pulsku biskupiju, 16. listopada 2021. u porečkoj bazilici.

                Od kraja listopada 2021. provodili smo smjernice Pripremnoga dokumenta Biskupske sinode pod nazivom: Za sinodalnu Crkvu: zajedništvo, sudjelovanje i poslanje. Pripremni dokument s Vademecumom bio je temom biskupijskih susreta svećenika, vjeroučitelja i Božjeg naroda na župnim razinama u cilju zajedničkog hoda, odgovornosti i poslanja svih u životu Crkve.

                Završetak Sinodalnoga hoda u našoj biskupiji predviđen je na blagdan sv. Tome ap., zaštitnika Pulske biskupije, u nedjelju 3. srpnja 2022. u pulskoj katedrali u 19 sati kada ćemo svečanom euharistijom zahvaliti Trojedinom Bogu na sinodalnom hodu.

                Pozivamo sve svećenike, redovnike i redovnice, Župne predstavnike sinodalnog hoda i sve vjernike na svečanost zatvaranja Sinodalnoga hoda na biskupijskoj razini.

                Zahvaljujemo svima za uspješan hod u zajedništvu, sudjelovanju i poslanju, navedeno je u dopisu iz Biskupijskog ordinarijata upućenom svećenicima, redovnicima, redovnicama, crkvenim udrugama i pokretima, te predstavnicima župnih zajednica za sinodalni hod Porečke i Pulske biskupije.

Najave