Toma A1 page 0001 CopyDuhovna priprava za proslavu svetkovine sv. Tome apostola, zaštitnika grada Pule i Pulske biskupije, u pulskoj će katedrali Uznesenja Marijina započeti u četvrtak, 30. lipnja 2022, na spomendan Rimskih Prvomučenika. Krunica započinje u 18.30 sati. Svetu misu prvoga dana duhovne priprave predvodit će vlč. Joel Catary, predstavnik Pulskog dekanata. Nakon mise uslijedit će euharistijsko klanjanje pred Presvetim Oltarskim Sakramentom.  

Drugoga dana trodnevnice, u petak, 1. srpnja, nakon krunice koja započinje u 18.30 sati, svetu misu će predvoditi vlč. Vladimir Brizić, predstavnik Vodnjanskog dekanata.

U subotu, 2. srpnja, trećega dana trodnevnice, u 18.30 sati započinje Svečana molitva prve večernje na čast sv. Tome apostola. U 19 sati svetu misu predvodi vlč. Stipe Breko, predstavnik Labinskog dekanata. Nakon mise uslijedit će koncert klasične glazbe, nastupa Ansambl mladih istarskih glazbenika Organum Histriae.

U nedjelju, 3. srpnja, na svetkovinu sv. Tome apostola, u 9 sati je u pulskoj katedrali misa na talijanskom jeziku. U 10:30 sati je župska misa za narod.

Središnje svečano koncelebrirano misno slavlje s obredom blagoslova novog kipa sv. Tome apostola, s početkom u 19 sati, predvodi mons. dr. Dražen Kutleša, apostolski upravitelj Porečke i Pulske biskupije i nadbiskup metropolita Splitsko-makarske nadbiskupije, u koncelebraciji sa svećenicima Porečke i Pulske biskupije.

U 20.30 sati, na Trgu sv. Tome ispred katedrale, održat će se duhovni koncert na kojem će nastupiti: doc. art. mr. art. mezzosopran Sofija Cingula, akademski glazbenik i kantautor Bruno Krajcar, Grupa Oton, Daniel Damjanović i Zbor Milost.      

Toma A1 page 0001 690 x 976

Toma21 1 page 0001 690 x 976

tomakoncert

Istaknuto

 

 

 

100. obljetnica

Miroslav Bulešić

Zaklada

Biskupija na Facebooku

Biskupija na YouTube

Kalendar događanja

Foto galerija

Ova web stranica koristi kolačiće

Ova web stranica koristi kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Klikom na poveznicu 'Informacije' saznajte više o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Prihvaćam' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.