Četvrtak, 28 ožujka, 2024
NovostiPastoral obitelji

„Obiteljska ljubav – poziv i put prema svetosti“

Grožnjan – Povodom svjetskog dana obitelji pod motom: „Obiteljska ljubav – poziv i put prema svetosti“ u Župnoj crkvi Sv. Vida, Modesta i Krešencije u Grožnjanu, nakon redovne nedjeljne mise održan je prigodni program.

Svetu misu vodio je mjesni župnik vlč. Miroslaw Paraniak koji je u homiliji istakao Isusove riječi iz današnjeg Evanđelja: „Pođi za mnom!“ te „Nitko tko stavi ruku na plug pa se obazire natrag nije prikladan za kraljevstvo Božje“ te riječi jedne moderne pobožne pjesme „Odlučio sam slijediti Krista… neću se vratiti nikada“….

Isus je od svojih učenika tražio odlučnost. Bio je zahtjevan i jasno im je rekao da jednom kada krenu za njim ne gledaju u ono što su ostavili, nego u ono što će dobiti. Potiče ih da gledaju prema naprijed i odlučno prihvate svoj križ, a to je život od kojega ne treba bježati nego ga zavoljeti i živjeti u dobrim, ali i u lošim trenucima.

Nakon svete mise, predavanje i svjedočanstvo bračnog poziva dao je Dario Perković, suprug i otac troje djece, vjeroučitelj u Katoličkoj osnovnoj školi „Josip Pavlišić“ iz Rijeke.

Opisao je svoj životni put te naveo da u životu ima i teških trenutaka kada se testira naša vjera. Umjesto da se prepustimo samosažaljevanju, trebamo potražiti onu sićušnu iskru vjere koja nikada ne trne. Sitna iskra postaje svjetlo koje se probija iza tmurnih oblaka stvara čaroliju vjerničke nade koja se ne gasi. Budi se svijest da imamo svemoćnog prijatelja Isusa Krista. Svijest da nam je Isus pomogao daje snage da i mi budemo drugima donositelji sreće i utjehe.

Nakon svete mise, predavanja i svjedočanstva, održano je Klanjanje presvetom oltarskom sakramentu.

Na kraju, župnik je zahvalio pjevačima i svima koji su pomogli u crkvi te za zakusku i druženje na obližnjoj javnoj površini i igralištu za djecu.

VDM

20220626 180223 600 x 450
20220626 184849 600 x 450

Najave