Aktualno

Prvi pohod biskupa Štironje pulskoj kat…

Prvi pohod biksupa Štironje pulskoj katedrali U nedjelju, 19. ožujka 2023. u prigodi tradicionalnog biskupijskog korizmenog hodočašća u pulsku...

Završni zahvalni govor mons. Ivana Šti…

Završni zahvalni govor mons. Ivana Štironje na svečanosti uvođenja u službu, 18. 3. 2023. Ja ne znam kako ste...

Obavijest o poteškoćama na web stranic…

Zbog skorog prelaska na novu konfiguraciju web stranice, privremeno se sadržaji članaka ovdje pojavljuju niže ispod Najava. Zahvaljujemo...

Video zapis prijenosa svečanosti ustoli…

Video zapis prijenosa svečanosti ustoličenja mons. Ivana Štironje

Prva homilija novog biskupa

Prva homilija novog biskupa Homilija mons. Ivana Štironje prigodom svečanosti Uvođenja u službu porečkog i pulskog biskupa, u Poreču...

Poreč: Uvođenje u službu mons. Ivana …

Poreč: Uvođenje u službu mons. Ivana Štironje „Nastojat ću i obećavam da ću biti pastir, otac, brat i prijatelj...

 1480004

David Sebastian Castillo Gallardo, roden je 8. siječnja 1996. u Quitu (Ekvador), od oca Nelsona i majke Isabele. Kršten je 25. svibnja 1996. u župi Nuestra Señora del Perpetuo socorro, dok je sakrament potvrde primio 8. svibnja 2010. u istoj župi u Quitu. Nakon osnovnoškolskog obrazovanja upisuje gimnaziju tijekom koje 2011. godine pohađa kateheze Neokatekumenskog puta, te započinje itinerarij kršćanske inicijacije u neokatekumenskoj zajednici. Po završetku mature započinje studij na Fakultetu kemijskog inženjerstva u Quitu. 

Poziv za prezbiterat osjetio je u srpnju 2013. godine, nakon čega napušta studij i odgovara na Kristov poziv na svećeništvo, dajući svoju raspoloživost Crkvi da bude poslan bilo kamo, za potrebe nove evangelizacije. Božjom providnošću godine 2014. biva dodijeljen Biskupijskom misijskom sjemeništu »Redemptoris Mater« u Puli, gdje je započeo i nastavio filozofske i teološke studije. 

Vasko Stojkovski, rođenje 24. travnja 1979. u Strumici (Sjeverna Makedonija), od pokojnog oca Čedomira i majke Gorke. Kršten je i krizman 24. lipnja 1997. u Pravoslavnoj crkvi u Strumici. U puno zajedništvo s Katoličkom Crkvom primljen je 5. rujna 2016. u Katedrali Uznesenja Presvete Bogorodice u Strumici. 

Osnovnoškolsko obrazovanje stekao je također u istom gradu gdje radi u ugostiteljstvu. Godine 1998. pohađa kateheze Neokatekumenskog puta, te dirnut navještajem Radosne vijesti započinje itinerarij kršćanske inicijacije u neokatekumenskoj zajednici. 

Poziv na prezbiterat osjetio je 2011. godine na hodočašću u Madridu. Stoga odlučuje slijediti Kristov poziv na svećeništvo, te daje svoju raspoloživost Crkvi za potrebe nove evangelizacije i Božjom providnošću ulazi 2014. godine u Biskupijsko misijsko sjemenište »Redemptoris Mater« u Puli gdje je započeo i nastavio filozofske i teološke studije. 

Zoran Županović, rođen je 19. srpnja 1984. u Splitu, od oca Ante i majke Anke. 

Kršten 17. ožujka 1985. u župi sv. Jeronima Primošten-Stanovi u Kruševu, a sakrament potvrde primio je 14. svibnja 2000. U Župi sv. Marka u Splitu. 

Pohađao je osnovnu školu i gimnaziju u Splitu te godine 2011, godine, diplomira na Fakultetu elektrotehnike, strojarstva i brodogradnie u Splitu nakon čega radi kao programer. 

Susreće se s Neokatekumenskim putom te potaknut Božjim pozivom, 2014. godine odlučuje pristupiti Biskupijskom Misijskom Sjemeništu »Redemptoris Mater« u Puli. Iste godine započinje filozofske i teološke studije na Visokoj teološkoj školi. 

Slobodan Rakić, rođen je 4. svibnja 1987. u Osijeku, od oca Milovana i majke Branke. Kršten je i krizman 31. svibnja 1987. u Pravoslavnoj crkvi u Erdutu, a u puno zajedništvo s Katoličkom Crkvom primljen je 28. srpnja 2019. u župi Svih Svetih u Karojbi. 

Osnovnu školu pohađa u Poreču, a srednju završava u Pazinu. Godine 2011. na Fakultetu elektrotehnike i računarstva u Zagrebu postiže diplomu i naslov magistra inženjera računarstva te neko vrijeme radi kao programer. Godine 2008. sluša kateheze Neokatekumenskog puta, te započinje itinerarij kršćanske inicijacije u neokatekumenskoj zajednici. 

Osjetivši poziv na prezbiterat, 2012. godine ulazi u Biskupijsko Misijsko Sjemenište »Redemptoris Mater« u Slovačkoj; godine 2013. nastavlja formaciju u Biskupijskom Misijskom Sjemeništu »Redemptoris Mater« u Puli, gdje nastavlja filozofske i teološke studije na Visokoj teološkoj školi. 

Ova web stranica koristi kolačiće

Ova web stranica koristi kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Klikom na poveznicu 'Informacije' saznajte više o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Prihvaćam' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.