1470730

U subotu, 4. lipnja 2022., uoči svetkovine Pedesetnice, u pulskom samostanu sv. Franje Asiškog održano je tradicionalno Duhovsko bdjenje. Program je započeo molitvom pobožnosti krunice. Uslijedilo je misno slavlje koje je predvodio p. Đuro Vuradin uz koncelebraciju p. Nikice Battiste.

Predslavitelj je u prigodnoj homiliji, govoreći o starozavjetnom ulomku o Babilonskoj kuli, istaknuo da se i današnjem čovjeku često dešava nerazumijevanje, i kad se govori istim jezikom, stoga jer ne poštuje Božje zapovijedi i želi biti gospodar svega. Nadalje se je osvrnuo na razne načine prikazivanja Duha Svetoga. Osim kao goluba Duha Svetoga se ponekad prikazuje i kao divlju gusku, rekao je p. Đuro te je pojasnio da je to stoga što ona skuplja svoju mladunčad po trnju, jednako tako Duh Sveti nas spašava u raznom trnju naših životnih problema. O prikazu Duha Svetoga kao ognjenog jezika propovjednik je  istaknuo da je plamen taj koji nas čisti, ali peče, kao svijest te na stjera da promijenimo nešto u našemu životu. Bog želi po Duhu Svetomu nadahnuti u našu dušu kako trebamo živjeti“, rekao je uz ostalo propovjednik.

Nakon misnoga slavlja p. Đuro je predvodio klanjanje pred Presvetim Oltarskim Sakramentom.  Cijeli program glazbeno su animirali pojedini članovi grupe Oton.

 

 

Najave i obavijesti

Četvrtak: 2 Velj 2023
Središnja biskupijska proslava Dana posvećenog života
Petak: 3 Velj 2023
Vodnjan: Blagdan sv. Blaža

Istaknuto

 

 

 

100. obljetnica

Miroslav Bulešić

Zaklada

Biskupija na Facebooku

Biskupija na YouTube

Kalendar događanja

Foto galerija

Ova web stranica koristi kolačiće

Ova web stranica koristi kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Klikom na poveznicu 'Informacije' saznajte više o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Prihvaćam' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.