Drugoga dana trodnevne duhovne priprave uoči svetkovine sv. Tome apostola, zaštitnika Pulske biskupije i Grada Pule, u četvrtak, 1. srpnja 2021., misno slavlje u pulskoj katedrali predvodio je preč. Mirko Vukšić, dekan labinski, uz koncelebraciju katedralnog župnika vlč. Rikarda Lekaja.

Preč. Vukšić je na početku istaknuo da se trebamo utjecati sv. Tome kako bi nam pomogao zacijeliti rane naše nevjere. U prigodnoj homiliji je, tumačeći starozavjetne zapise, naglasio svijetli primjer čvrste i duboke vjere praoca Abrahama. Na naše žrtve i one koje smo spremni podnijeti Bog odgovara blagoslovom, istaknuo je propovjednik. Ponekad je teško staviti u svome životu Boga na prvo mjesto, no naša vjera raste kroz poslušnost i povjerenje u Gospodina. Više od povjerenja je ljubav, najveća moguća mjera naših odnosa jest ljubav, naglasio je preč. Vukšić. Podsjetio je da se trebamo truditi u životu biti oslonjeni na Boga, i biti svjesni da za sve dobro što učinimo upravo nam je Bog dao snagu. Trebamo pustiti da Bog preko na sudjeluje u životima naših bližnjih, sv. Toma je iz ljubavi prema Bogu otišao čak u Indiju kako bi svim ljudima donio Radosnu vijest. Istaknuo je da je na vjernicima Pule odgovornost za spas svih koji žive u tome gradu, trebamo raditi na spasenju Abrahamovom vjerom, Gospodin je izliječio uzetoga vjerom onih koji su ga donijeli, podsjetio je propovjednik. Bog nas je izabrao da budemo oni koji će raditi na spasenje svih, zagovor sv. Tome neka nam u tome pomogne, zaključio je preč. Vukšić.

Nakon mise održano je klanjanje pred presvetim oltarskim Sakramentom.

(G. Krizman)

 

Istaknuto

 

 

100. obljetnica

Miroslav Bulešić

Zaklada

Biskupija na Facebooku

Biskupija na YouTube

Kalendar događanja

Foto galerija

Ova web stranica koristi kolačiće

Ova web stranica koristi kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Klikom na poveznicu 'Informacije' saznajte više o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Prihvaćam' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.