Pulska biskupija i Grad Pula svetkovinu svog nebeskog zaštitnika sv. Tome apostola proslavit će četverodnevnim duhovnim događanjima, od srijede, 30. lipnja do same svetkovine, u subotu, 3. srpnja. Od 30. lipnja do 2. srpnja u pulskoj će se katedrali održati trodnevna duhovna priprava, tijekom koje će misno slavlje biti svake večeri u 19 sati, prethodit će krunica u 18.30 sati, a predvodit će dva dekana Pulske biskupije te jedan kanonik pulskog Stolnog kaptola sv. Tome apostola.

Prvoga dana trodnevnice misu će predvoditi preč. Ilija Jakovljević, dekan Vodnjanskog dekanata, a drugoga dana preč. Mirko Vukšić, dekan Labinskog dekanata. Trećega dana će prije mise biti svečana pjevana Prva večernja s početkom u 18.30. sati a zatim će misno slavlje predvoditi kanonik, preč. Marijan Kancijanić.

Na samu svetkovinu, u subotu, 3. srpnja 2021. svečano večernje misno, s početkom u 19 sati, predvodit će apostolski upravitelj Porečke i Pulske biskupije, nadbiskup mons. Dražen Kutleša, uz koncelebraciju biskupa u miru mons. Ivana Milovana te svećenika Porečke i Pulske biskupije.  

Nakon misnoga slavlja, na središnjem gradskom trgu Forumu održati će se prigodni koncert duhovne glazbe.

Istaknuto

 

 

100. obljetnica

Miroslav Bulešić

Zaklada

Biskupija na Facebooku

Biskupija na YouTube

Kalendar događanja

Foto galerija

Ova web stranica koristi kolačiće

Ova web stranica koristi kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Klikom na poveznicu 'Informacije' saznajte više o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Prihvaćam' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.