Petak, 29 ožujka, 2024
Novosti

Državno natjecanje iz vjeronauka

 

Od 3. do 5. travnja 2019. u Osijeku i Đakovu je u organizaciji Agencije za odgoj i obrazovanje, Nacionalnog katehetskog ureda Hrvatske biskupske konferencije, Glasa Koncila te Katehetskog ureda Đakovačko-osječke nadbiskupije održano Državno natjecanje iz vjeronauka – Vjeronaučna olimpijada za osnovne i srednje škole na temu „Svjedoci radosne vijesti u hrvatskom narodu“ čiji je ovogodišnji domaćin bila Đakovačko-osječka nadbiskupija. Najbolji poznavatelji hrvatskih svetaca i blaženika odnosno pobjednici Državnog natjecanja iz vjeronauka su ekipa OŠ „Mato Lovrak“ iz Nove Gradiške i ekipa Gimnazije Velika Gorica iz Velike Gorice.

Porečku i Pulsku biskupiju na državnom natjecanju predstavljali pobjednici biskupijskog natjecanja: ekipa iz OŠ Marije i Line iz Umag (mentor: Davor Mirković) koja je zauzela deveto mjesto, a u kategoriji srednjih škola ekipa iz Pazinskog kolegija – klasične gimnazije (mentorica Mihaela Lovrić) zauzela je četrnaesto mjesto.

Detaljnije informacije i galeriju fotografija s natjecanja možete ponaći na web stranici nadbiskupije domaćina: http://djos.hr/

(np)

 

Najave