Svečano misno slavlje o blagdanu Gospe Lurdske, u ponedjeljak, 11. veljače, kada se ujedno obilježava i Međunarodni dan bolesnika, ove je godine u samostanskoj crkvi sv. Franje predvodio mons. Ivan Milovan, biskup u miru. Na misi se okupilo mnoštvo vjernika iz svih župa Pule i okolice. Uz biskupa su koncelebrirali o. Đuro Hontić, gvardijan, te samostanski vikari o. Đuro Vuradin i O. Nikica Battista.

Biskup je u prigodnoj homiliji podsjetio kao je Međunarodni dan bolesnika ustanovio papa Ivan Pavao II. 1992. godine, i to baš na dan Gospe Lurdske, jer se s njom posebno povezuje pastoral bolesnika, poznate su procesije bolesnika koje se održavaju u lurdskome svetištu. Spomenuo je i kako je ove godine središnja svjetska proslava Dana bolesnika organizirana u Calcutti, gdje je djelovala sveta Majka Tereza, kamo je za tu prigodu otišao i državni tajnik Svete Stolice kardinal Pietro Parolin. Ističući poruku iz evanđelja „besplatno primiste, besplatno dajte“, biskup je naglasio da se to ne odnosi samo na naviještanje već nadasve na ostvarivanje dobra - djelima milosrđa. Prvo što smo svi besplatno primili je život, rekao je mons. Milovan, a zatim svakodnevno primamo  toliko od naših bližnjih, to nas treba potaknuti na novi odnos darivatelja i primatelja, nadasve obilježen sebedarjem, po uzoru na Boga koji se prignuo i darovao nam Sina. Kao veliki primjer sebedarja propovjednik je istaknuo upravo primjer svete Majke Tereze.

Na kraju misnog slavlja okupljeni vjernici imali su prigodu primiti bolesničko pomazanje.

Najave i obavijesti

Ponedjeljak: 1 Stu 2021
Nadbiskup Kutleša o svetkovini Svih svetih u Poreču

Istaknuto

 

 

100. obljetnica

Miroslav Bulešić

Zaklada

Biskupija na Facebooku

Biskupija na YouTube

Kalendar događanja

Foto galerija

Ova web stranica koristi kolačiće

Ova web stranica koristi kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Klikom na poveznicu 'Informacije' saznajte više o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Prihvaćam' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.