U Informativnom bloku iz Tiskovnog ureda Porečke i Pulske biksupije donosimo pregled proteklog tjedna. Obilježena deveta obljetnica beatifikacije bl. M. Bulešića, proslavljeni sv. Kuzma i Damjan u Kašteliru u Fažani, sv. Vinko Paulski, te sv. MIhovil u Žminju u Samostanu sv. Mihovila nad Limom...

Blagdan sv. Mihovila, Gabriela i Rafaela arkanđela svečano je proslavljen u drevnom   Samostanu sv. Mihovila nad  Limom, u četvrtak, 29. rujna 2020. Taj je samostan osnovao sv. Romuald u 11. stoljeću. Misu je predvodio vlč. Darko Zgrablić, župnik u Svetvinčentu, uz koncelebraciju župnika domaćina vlč. mr. Lina Zohila.

Župa sv. Mihovila arkanđela u Žminju i ove je godine blagdan svog zaštitnika proslavila svečanom misnom poldanicom na blagdan svetih arkanđela Mihovila, Gabriela i Rafaela. Prema tradiciji tu misu predvode naizmjenično, iz godine u godinu, svećenici rodom iz te župe a na proslavi redovito koncelebriraju bivši župnici, svećenici iz Pazinskog dekanata te okolnih župa. Ove je godine misno slavlje, u četvrtak, 29. rujna, predvodio preč. Milan Mužina, pulski dekan i župnik pulske Župe sv. Pavla, a koncelebriralo je dvadesetak svećenika. Prigodnu riječ pozdrava okupljanima je uputio župnik domaćin vlč. Jordan Rovis.

Predstavnici policijskih postaja pod ingerencijom Policijske uprave istarske okupili su se u srijedu, 28. rujna, na misi povodom proslave blagdana sv. Mihovila, zaštitnika policije.

Najave i obavijesti

Srijeda: 5 Lis 2022
Proslava spomendana sv. Faustine Kowalske u Puli

Istaknuto

 

 

 

100. obljetnica

Miroslav Bulešić

Zaklada

Biskupija na Facebooku

Biskupija na YouTube

Kalendar događanja

Foto galerija

Ova web stranica koristi kolačiće

Ova web stranica koristi kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Klikom na poveznicu 'Informacije' saznajte više o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Prihvaćam' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.