Naša zvona, nedjeljom, 8:00, 30 min; La parola del Signore, nedjeljom, 17:00, 30 min

 

Naziv:                   HRT Radio Pula

Sjedište:              52100 Pula, Dalmatinova 4

Frekvencije:      Buje 96,4;  Koromačno 96,3; Limski kanal 93,9; Novigrad (Istra) 93,8; Pula 100,0; Raša 103,8; Učka 101,3; Vrsar 94,2;

Web adresa: http://radio.hrt.hr/radio-pula/

Glavni urednik: Tatjana Kaštelan

Kontakt: t. +385 52 210 810; Ova e-mail adresa je zaštićena od spam botova. Vaš JavaScript treba biti uključen da bi ju vidjeli.

Godina osnivanja radio postaje i kratka povijest:

Radio Pula prvi se put čula u eteru 31. prosinca 1960. Vijest o osnutku prve radijske postaje u Istri na hrvatskome jeziku snažno je odjeknula među stanovnicima poluotoka. U to je vrijeme čujnost Radio Zagreba bila slaba, zbog čega su slušatelji često slušali talijanske radijske postaje, pa je rođenje Radio Pule zbog mogućnosti da se čuje domaća riječ, izazvalo veliko oduševljenje u Puli i njezinoj okolici. Ubrzo se shvatilo da je potrebno postaviti i nove odašiljače, pa je do 1962. godine čujnost Radio Pule bila proširena na gotovo cijelu Istru.

Od 1963. djelovala je udruženo s Glasom Istre, a 1966. uključila se u sustav Radiotelevizije Zagreb, što je omogućilo čvrsto organizacijsko povezivanje, kao i tehničku podršku. Od 1968. emitira i program na talijanskom jeziku. Nakon izgradnje odašiljača na Učki početkom 1980-ih čujnost se povećava.

Godine 1990. postaje jedan od osam regionalnih radijskih centara Hrvatske radiotelevizije. U 2004. godini pokrenut je projekt Arhiv Renato Pernić kroz koji je javnosti predstavljen dio arhiva Radio Pule koji se sastoji od vrijednih snimki istarske narodne glazbe. U svibnju 2005. dobiva Povelju Grada Pule kao priznanje za postignuća tijekom 45 godina uspješnog rada u poticanju i stvaranju kulturnih akcija i projekata koji su njegovali zavičajnost i narodno stvaralaštvo.

Za 50 godina kreativnog rada kojim promovira i njeguje kulturnu baštinu, tradiciju i običaje našega kraja Radio Pula dobitnik je Povelje Grada Pule 2011. godine. Iste godine, u povodu 50 godina djelovanja radio postaje te sveukupnog doprinosa hrvatskoj glazbi Radio Pula dobiva nagradu Status Hrvatske glazbene unije.

Vjerska emisija

Naziv emisije i kratki opis: Naša zvona

Termin emitiranja: nedjeljom

Trajanje: 08:00-08:30

Emisija uživo ili prethodno snimljena: snimljena

Urednica emisije: Gordana Krizman

Kontakt urednika emisije(telefon i e-mail): Gordana Krizman 098701832, Ova e-mail adresa je zaštićena od spam botova. Vaš JavaScript treba biti uključen da bi ju vidjeli.

Suradnici u emisiji (svećenici i laici): svećenici i vjernici

Okvirna konfiguracija emisije (npr. evanđelje, homilija, tema): općenito o katoličkoj vjeri, učenje i život u katoličkoj vjeri, vjerski običaji. Naglasak na zbivanja Porečkoj i Pulskoj biskupiji; ali i šire.

 

Da li je vjerska emisija dostupna za preslušavanje u audio arhivi on line(da/ne): da (od 10.05.2015.)

Link audio arhive on line:  na web stranicama http://radio.hrt.hr/radio-pula/

 

Posebne napomene: emisija namijenjena široj društvenoj zajednici

 

 

 

2.  Vjerska emisija

Naziv emisije i kratki opis: La parola del Signore

Termin emitiranja: nedjeljom

Trajanje: 17:00-17:30

Emisija uživo ili prethodno snimljena: uživo

Urednik emisije: svećenik Željko Staver, uz njega i voditelj Valmer Cusma

Kontakt urednika emisije(telefon i e-mail): Željko Staver – 098 435 500, Valmer Cusma – 091 634 89 25

Suradnici u emisiji (svećenici i laici): svećenici i vjernici

Okvirna konfiguracija emisije (npr. evanđelje, homilija, tema): općenito o katoličkoj vjeri, učenje i život u katoličkoj vjeri, vjerski običaji. Naglasak na zbivanja Porečkoj i Pulskoj biskupiji; ali i šire. Emisija religiozne tematike koju realizira katolički svećenik na talijanskom jeziku.

Da li je vjerska emisija dostupna za preslušavanje u audio arhivi on line(da/ne): da (od 10.05.2015.)

Link audio arhive on line:  na web stranicama http://radio.hrt.hr/radio-pula/

 

Posebne napomene: emisija namijenjena široj društvenoj zajednici

 

Najave i obavijesti

Subota: 4 Pro 2021
Raša: Proslava sv. Barbare

Istaknuto

 

 

100. obljetnica

Miroslav Bulešić

Zaklada

Biskupija na Facebooku

Biskupija na YouTube

Kalendar događanja

Foto galerija

Ova web stranica koristi kolačiće

Ova web stranica koristi kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Klikom na poveznicu 'Informacije' saznajte više o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Prihvaćam' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.