Riječ vjere, nedjeljom, 13:00, 60min, 

 

1.            Radio postaja

Naziv: RADIO LABIN

Sjedište: 52 220 LABIN, RUDARSKA 3B

Frekvencije:93,2; 91,0 ; 95,0 ; 99,7

Web adresa: www.radiolabin.hr

Glavni urednik:GORAN BREZAC

Kontakt glavnog urednika;Ova e-mail adresa je zaštićena od spam botova. Vaš JavaScript treba biti uključen da bi ju vidjeli.; Ova e-mail adresa je zaštićena od spam botova. Vaš JavaScript treba biti uključen da bi ju vidjeli.

Godina osnivanja radio postaje i kratka povijest:  Radio Labin je privatna, komercijalna i neovisna radijska postaja.

Započeo je s emitiranjem 26. ožujka 1996.

Emitira 24 sata programa dnevno na frekvencijama: 93,2 MHz ; 95,0MHz ;99,7MHz i 91,0MHz

Cjelokupnu upravljačku, marketinšku, tehničku i programsku strukturu čini tim od 8(osam) pretežito mladih, inovativnih, zabavnih i šarmantnih djelatnika i po potrebi tri i više  vanjskih suradnika

Kao najpraćeniji i jedini lokalni elektronički medij na svom koncesijskom području,(GRAD LABIN)  Radio Labin preuzima ulogu glasa javnosti, ali i komunikacijskog kanala kroz koji lokalna samouprava, institucije, sektor civilnog društva, sportske,kulturne i vjerske udruge, kao i naravno građani i slušatelji, komuniciraju sa svojim sugrađanima i pripadnicima naše  lokalne zajednice.

 U svojim osnovnim značajkama program Radio Labina je zabavan, informativan, edukativan potiče kreativnost ,razne inicijative , razvoj novih ideja bilo da je riječ o pojedincu ili široj društvenoj zajednici.

Cjelokupna programska orijentacija temelji se na promicanju dostojanstva i poštivanju prava čovjeka, slobodi oblikovanja mišljenja i zaštiti javno-općeg interesa uz poštivanje načela istinitosti, informativnosti, brzini i cjelovitosti obavještavanja javnosti o svim bitnim pitanjima lokalne sredine.

Radio Labin kao promicatelj pozitivnih društvenih kretanja profilirao se u sve slušaniji i prepoznatljiviji lokalni medij sa sve većim brojem slušatelja. Iz dana u dan nastoji biti koristan,stalno prisutan i nenametljiv prijatelj svakog doma, kafića, automobila i radnog mjesta koji zabavlja, savjetuje informira i doprinosi pluralizmu mišljenja sredine u kojoj djeluje.

 

 

 

 

 

2.            Vjerska emisija

Naziv emisije: RIJEČ VJERE

Termin emitiranja: NEDJELJA OD 13:00 DO 14:00

Trajanje: sat vremena

Emisija uživo ili prethodno snimljena:uživo

Urednik emisije: vlč. Blaž Bošnjaković kao glavni urednik i urednici -voditelji raspoređeni po grupama

Suradnici u emisiji (svećenici i laici):svećenici labinskog dekanata; teolozi: Hrvoje Bolfan i Siniša Novak

Okvirna konfiguracija emisije, kratki opis: Već devetnaest   godinu zaredom, iz nedjelje u nedjelju, čitaju se i tumače nedjeljno Evanđelje, obrađuju se aktualne teme poput: vjerskih istina, liturgijske godine, svetaca i njihove baštine, hodočašća, religioznih pokreta, molitve, obitelji, života mladih, praktičnih uputa i savjeta za vjerski život...

Emisija počinje u 13.00 nedjeljom i traje sat vremena.Obogaćena  je izabranom  duhovnom glazbom, posebice modernom duhovnom glazbom ,ali i prigodnom svjetovnom. Emisija se prenosi ''uživo''. Zbog aktualnih tema koje se obrađuju već godinama i župnih obavijesti cijelog labinskog dekanata emisija je rado slušana. Termin emisije, koji je postavljen nakon nedjeljnih svetih misa, a prije ili u vrijeme obiteljskog ručka jest pogođen te uvelike doprinosi i većoj slušanosti.

Glavni cilj emisije jest približiti slušateljima riječ Božju, rastumačiti im vjerske istine i običaje te ih uputiti na neprolazne vrijednosti  vjerskog života. Ostvarenju cilja doprinose   članovi ekipa sa područja cijelog labinskog  dekanata, predvođeni teolozima ,lajicima i  župnicima.

Uz vjersku emisiju ''Riječ vjere''  nedjeljom,  svako jutro se može čuti «Misao dana», koju uređuje i vodi Loreta Blažina

Početak emitiranja vjerske emisije na Vašoj radio postaji (godina): 07.04.1986. najdugovječnija emisija na radio Labinu

Da li je vjerska emisija dostupna za preslušavanje u audio arhivi on line(da/ne):po važnosti

 

Najave i obavijesti

Subota: 4 Pro 2021
Raša: Proslava sv. Barbare

Istaknuto

 

 

100. obljetnica

Miroslav Bulešić

Zaklada

Biskupija na Facebooku

Biskupija na YouTube

Kalendar događanja

Foto galerija

Ova web stranica koristi kolačiće

Ova web stranica koristi kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Klikom na poveznicu 'Informacije' saznajte više o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Prihvaćam' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.