Srijeda, 24 travnja, 2024
Loading Događaji

« Svi Događaji

  • Ovaj događaj je prošao.

Molitvena osmina za jedinstvo kršćana

18 siječnja @ 18:00 - 25 siječnja @ 19:00

Ekumenska molitvena osmina za jedinstvo kršćana, od 18. do 25. siječnja, se u Porečkoj i Pulskoj biskupiji posebno obilježava molitvenom hodom po pulskim crkvama. Za trajanja osmine svake se večeri na tu nakanu služi misa u jednoj od pulskih crkava.

Početak molitvene osmine je uvijek uobičajeno u Katedrali Uznesenja BDM. U četvrtak, 18. siječnja misa na tu nakanu s početkom u 18 sati bit će u filijalnoj crkvi katedralne župe, crkvi Misericoriae na Danteovom trgu.

Sve  mise su u 18 sati, osim četvrtog dana, u Župi Svetoga Josipa misa je u 17 sati.

Drugoga dana, 19. siječnja, misa na ekumensku nakanu se slavi u Župi Krista Spasitelja, u naselju Veli Vrh, trećega dana u crkvi Gospe od Mora na Stoji, četvrtoga dana u Župi Sv. Josipa, petoga dana u Župi Sv. Antuna Padovanskog, šestoga dana slavi se u Župi Sv. Ivana Krstitelja, a pretposljednji dan misa se na ekumensku nakanu slavi u  Samostanu Sv. Franje Asiškog.

Na blagdan Obraćenja Sv. Pavla apostola, 25. siječnja, završetak Molitvene osmine bit će proslavljen misom u župnoj crkvi sv. Pavla ap. s početkom u 18 sati, pod predsjedanjem vlč. Vladimira Brizića. Ta župa toga dana ujedno slavi blagdan svog naslovnika.

 

Detalji

Početak:
18 siječnja @ 18:00
Kraj:
25 siječnja @ 19:00