Porečki i pulski ordinarij mons. dr. Dražen Kutleša misu svetkovine Božića predvodio je u porečkoj katedrali.

Božićnu misu u pulskoj katedrali predvodio je biskup u miru mons. Ivan Milovan, uz koncelebraciju katedralnog župnika vlč. Rikarda Lekaja.

Ove je godine posebnost božićne mise u pulskoj katedrali bila nazočnost prevoditeljice za znakovni jezik; misi su, naime, po prvi put organizirano nazočili članovi Udruge gluhih i nagluhih Istarske županije.

Misu polnoćku u porečkoj je katedrali tradicionalno predvodio porečki i pulski ordinarij mons. dr. Dražen Kutleša, uz koncelebraciju kancelara preč. Sergija Jelenića, vicekancelara preč. Mladena Pranjića te porečkog dekana i župnika preč. Milana Zgrablića.

Božićno čestitanje u Biskupijskom ordinarijatu u Poreču održano je u subotu, 22. prosinca 2018. Na primanju su se okupili: porečki i pulski biskup ordinarij mons. dr. Dražen Kutleša, biskup u miru mons. Ivan Milovan, svećenici, redovnici i redovnice Porečke i Pulske biskupije, istarski župan Valter Flego, gradonačelnici i načelnici općina iz svih krajeva Istre te čelni ljudi javnih ustanova i institucija Istarske županije.

Ovog Božića želimo razmišljati o jednoj rečenici iz Lukina evanđelja: „za njih nije bilo mjesta u svratištu“ (Lk 2,7).

Josip od vrata do vrata kuca i govori u ime Marije i nerođenog Isusa, traži ulaz u domove i smještaj u Betlehemu. Iako su Židovi, u tim drevnim vremenima, imali dužnost gostoljubivosti prema strancu i prolazniku, ipak neprestano su dobivali odgovor, "ovdje nema mjesta za vas."

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.