Aktualno

Prvi pohod biskupa Štironje pulskoj kat…

Prvi pohod biksupa Štironje pulskoj katedrali U nedjelju, 19. ožujka 2023. u prigodi tradicionalnog biskupijskog korizmenog hodočašća u pulsku...

Završni zahvalni govor mons. Ivana Šti…

Završni zahvalni govor mons. Ivana Štironje na svečanosti uvođenja u službu, 18. 3. 2023. Ja ne znam kako ste...

Obavijest o poteškoćama na web stranic…

Zbog skorog prelaska na novu konfiguraciju web stranice, privremeno se sadržaji članaka ovdje pojavljuju niže ispod Najava. Zahvaljujemo...

Video zapis prijenosa svečanosti ustoli…

Video zapis prijenosa svečanosti ustoličenja mons. Ivana Štironje

Prva homilija novog biskupa

Prva homilija novog biskupa Homilija mons. Ivana Štironje prigodom svečanosti Uvođenja u službu porečkog i pulskog biskupa, u Poreču...

Poreč: Uvođenje u službu mons. Ivana …

Poreč: Uvođenje u službu mons. Ivana Štironje „Nastojat ću i obećavam da ću biti pastir, otac, brat i prijatelj...

desetaksvec 766 x 429

Hodočašće desetak svećenika iz Umaško-oprtaljskog i Porečkog dekanata i umirovljenog biskupa Ivana Milovana u Župu Preobraženja Gospodnjeg u Petrinji održano je u ponedjeljak, 30. siječnja.

 
Nakon razgledavanja crkve slavljena je sveta misa koju je predvodio mons. Milovan, a u koncelebraciji je bio domaći župnik vlč. Damir Ceković te kancelar Sisačke biskupije preč. Janko Lulić.
Sveta misa je služena na oltaru u kojem su pohranjene moći istarskog blaženika Miroslava Bulešića.
Vlč. Ceković je mons. Milovanu u čast njegove 25. obljetnice biskupskog ređenja koje proslavlja ove godine poklonio kalež s pliticom koji je izrađen od petrinjske gline (hrvatske grude natopljene krvlju hrvatskih mučenika) .
Nakon svete mise je uslijedilo druženje na kojem se domaći župnik zahvalio hodočasnicima na posjetu župi te prenio pozdrave domaćeg biskupa mons. Vlade Košića, objavila je IKA.
Ova web stranica koristi kolačiće

Ova web stranica koristi kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Klikom na poveznicu 'Informacije' saznajte više o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Prihvaćam' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.