Aktualno

Prvi pohod biskupa Štironje pulskoj kat…

Prvi pohod biksupa Štironje pulskoj katedrali U nedjelju, 19. ožujka 2023. u prigodi tradicionalnog biskupijskog korizmenog hodočašća u pulsku...

Završni zahvalni govor mons. Ivana Šti…

Završni zahvalni govor mons. Ivana Štironje na svečanosti uvođenja u službu, 18. 3. 2023. Ja ne znam kako ste...

Obavijest o poteškoćama na web stranic…

Zbog skorog prelaska na novu konfiguraciju web stranice, privremeno se sadržaji članaka ovdje pojavljuju niže ispod Najava. Zahvaljujemo...

Video zapis prijenosa svečanosti ustoli…

Video zapis prijenosa svečanosti ustoličenja mons. Ivana Štironje

Prva homilija novog biskupa

Prva homilija novog biskupa Homilija mons. Ivana Štironje prigodom svečanosti Uvođenja u službu porečkog i pulskog biskupa, u Poreču...

Poreč: Uvođenje u službu mons. Ivana …

Poreč: Uvođenje u službu mons. Ivana Štironje „Nastojat ću i obećavam da ću biti pastir, otac, brat i prijatelj...

Hodočašće Caritasa u Ludbreg i Varaždin

U subotu, 11. ožujka održano je hodočašće dijela župnih karitativnih suradnika Caritasa Porečke i Pulske biskupije u Ludbreg i Varaždin.
U ranim jutarnjim satima šezdesetak hodočasnika, župnih karitativnih suradnika, krenulo je put Ludbrega i Varaždinske biskupije s namjerom susreta i duhovne obnove u ovoj korizmi.

Put je prošao ugodno, uz duhovno vodstvo fra Gorana Malenice, koji je u autobusu predvodio jutarnju molitvu časoslova, molitvu krunice i litanija. U Ludbregu su imali priliku upoznati Svetište Predragocijene Krvi Kristove zahvaljujući gostoprimstvu župnika vlč. Kristijana Stojka.

Sudjelovali su na pokorničkom bogoslužju, sv. ispovijedi i sv. misi, koju je predvodio fra Goran u koncelebraciji s ravnateljem Caritasa Porečke i Pulske biskupije, vlč. Željkom Zecom.
Nakon sv. mise, ljubaznošću i gostoprimstvom ravnatelja Caritasa Varaždinske biskupije, g. Ante Šole, hodočasnici su okrijepljeni ručkom u Pučkoj kuhinji Caritasa.

Osim ručka, kojim su bili tijelesno okrijepljeni, motiviralo ih je svjedočanstvo djelatne snage svih volontera i djelatnika Caritasa Varaždinske biskupije,
koje im je predstavio ravnatelj Ante.

Bili su zadivljeni veličinom materijalno učinjenog posla i socijalnog djelovanja. Puni dojmova, nastavili su put Varaždina u kojem im je katedralu Uznesenja Blažene Djevice Marije predstavio generalni vikar, mons. Antun Perčić.

Kratko su pozdravili časne sestre Uršulinke, kod kojih su toplo dočekani, izmijenivši sjećanja o njihovom djelovanju u našoj biskupiji.

"Srca punih dojmova, pozdravili smo lijepi Varaždin, Varaždinsku biskupiju i sve drage ljude koje smo susreli, koje nosimo u mislima i molitvama",
zaključni je dojam sudionika hodočašća.

Caritas Porečke i Pulske biskupije/ Tiskovni ured PPB

Ova web stranica koristi kolačiće

Ova web stranica koristi kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Klikom na poveznicu 'Informacije' saznajte više o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Prihvaćam' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.