Utorak, 19 ožujka, 2024
Iz medija / press

Grad Pula najavio održavanje proslave povodom sv. Tome ap.

Zamjenica gradonačelnika Pule Ivona Močenić, ravnateljica Javne ustanove Pula Film Festival Gordana Restović i župnik pulske Katedrale Uznesenja Blažene Djevice Marije don Rikardo Lekaj u četvrtak, 1. srpnja 2021. godine na konferenciji za medije najavili su predstojeće obilježavanje svetog Tome, zaštitnika Pule koje će se održati 3. srpnja.

„Sretni smo da u vrijeme pandemije možemo skromno i prikladno proslaviti spomendan sv. Tome, zaštitnika našega Grada i Pulske biskupije kojeg slavimo 3. srpnja te tako nastaviti tradiciju. Građani će moći  prisustvovati misi, a zatim i koncertu na Trgu Forum. Time šaljemo poruku da svaki građanin ima pravo na nešto za sebe, duhovno ili svjetovno, u ovom gradu po mjeri i u službi građana. Epidemiološke prilike kod nas su povoljne, nadam se da će tako i ostati te ćemo, uz uvažavanje svih epidemioloških propisa, imati jedan lijepi događaj u našoj Puli“, rekla je zamjenica gradonačelnika Ivona Močenić.

Govoreći o duhovnom dijelu obilježavanja, don Rikardo Lekaj, župnik Katedrale Uznesenja Blažene Djevice Marije rekao je kako je u srijedu, 30. lipnja započela duhovna priprema i proslava sv. Tome apostola. Najavio je da će se u petak, 2. srpnja, tradicionalno uoči blagdana sv. Tome u 18.30 održati prva večernja, svečana, pjevana molitva,  a nakon toga, 3. srpnja slijedi svečana misa.

„Kako smo već čuli, 3. srpnja slavimo sv. Tomu apostola te će u 8 sati biti misa u Katedrali za one koji ne mogu sudjelovati na svečanoj večernjoj svetoj misi koja će biti u 19 sati. Svečanu svetu misu predvodit će nadbiskup mons. Dražen Kutleša, apostolski upravitelj Porečke i Pulske biskupije u prisutnosti biskupa u miru mons. Ivana Milovana i u zajedništvu sa svećenicima Porečke i Pulske biskupije“, najavio je don Lekaj.

Svečani program nastavlja se na Forumu s početkom u 20,15 sati nastupom klape HRM Sv. Juraj koja će izvoditi duhovni glazbeni program.

„Također na Trgu Forum, slijedi zabavni dio u kojem će nastupiti grupa Sergio Rekreativo i Tedi Grubica, a izvodit će pjesme Olivera Dragojevića, inače počasnog građanina Pule. Bit će to ugodna glazbena večer ispunjena izvedbama vrhunskih glazbenih izvođača te vjerujemo da ćemo dostojanstveno i sukladno trenutku obilježiti ovaj važan gradski blagdan“, kazala je ravnateljica Javne ustanove Pula Film Festival Gordana Restović, kojoj je i ove godine povjerena organizacija proslave sv. Tome. Koncert će biti organiziran sukladno epidemiološkim mjerama Stožera, prenosi službena internetska stranica Grada Pule, pula.hr.

Najave