Subota, 20 travnja, 2024
Iz medija / press

Vjerske emisije Radio Pule dostupne na Internetu

Od sada vjersku emisiju Radio Pule, Naša zvona, moguće je poslušati i na linku http://radio.hrt.hr/radio-pula/ep/nasa-zvona/111268/ .

Od danas, Pete vazmene nedjelje, vjersku emisiju Radio Pule, Naša zvona, moguće je poslušati u svakom trenutku na web stranici Radio Pule, u Slušaonici, na ovom linku: http://radio.hrt.hr/radio-pula/ep/nasa-zvona/111268/ . Odlukom glavne urednice Radio Pule Tatjane Kaštelan vjerska emisija Naša zvona  uvrštena je među emisije dostupne na zahtjev.

Urednike emisije, koja se na valovima Radio Pule emitira svake nedjelje ujutro u  8 sati,   je generalni vikar Porečke i Pulske biskupije i župnik pulske katedralne župe  mons. Vilim Grbac.

O emisiji na mrežnoj stranici Radio Pule: „Kroz religijsku emisiju Naša zvona Radio Pule vode nas svake nedjelje svećenik, monsinjor Vilim Grbac, i suurednica emisije Gordana Krizman.

Naša zvona Radio Pule donose aktualnosti, zanimljivosti i razgovore s pripadnicima katoličke vjerske zajednice u Istri. Učimo i živimo kršćanski život.

Svake nedjelje ujutro u emisiji putujemo kroz Porečku i Pulsku biskupiju. Vijestima, razgovorima, osvrtima i reportažama približavamo katolički život našim slušateljima.

Govorimo o djelovanju Crkve, naše biskupije, pape Franje i Vatikana.“

Vjerska emisija Naša zvona u eteru Radio Pule emitira se od 1990. godine. Emisija je kroz godine doživjela promjenu više uredničkih ekipa, ali i uredničke strukture radio postaje, što je utjecalo na modifikacije i termina i trajanja.

Danas, osim čitanja nedjeljnog evanđelja i komentara, u dvadesetminutnoj emisiji se govori o aktualnostima liturgijske godine, te o raznim događanjima u Crkvi u Istri.

Uskoro on-line i vjerska emisija na talijanskom jeziku

Radio Pula, kao radio županijske koncesije, u županiji gdje je značajno zastupljena i talijanska manjina, ima svakodnevno program na talijanskom jeziku, a nedjeljom je u programu u 17 sati vjerska emisija na talijanskom jeziku pod nazivom La parola del Signore. Ta emisija postoji od 2009. i od početka je realizira preč. Željko Staver, umirovljeni svećenik, kanonik pokorničar pulskog Stolnog kaptola sv. Tome apostola koji je više desetljeća bio župnik pulske katedralne župe Uznesenja Marijina. Emisija La parola del Signore biti će dostupna za slušanje na zahtjev na mrežnoj stranici Radio pule od nedjelje 10. svibnja 2015. godine.

Najave