Petak, 29 ožujka, 2024
Novosti

Proslava blagdana sv. Petra i Pavla u župi Završje

Kako svake godine, tako i ove, blagdan sv. Petra i Pavla, u utorak, 29. lipnja 2021., svečano je proslavljen u starodrevnoj crkvici u Brdima župe Završje. Ove je godine proslava bila skromnija zbog poznate situacije.

Župnik je u prigodonoj homiliji između ostalog istaknuo kako su nam sv. Petar i Pavao, svojim životnim putovima i svjedočanstvom vjere, a napose mučeništvom iz vjernosti Isusu Kristu, uzori koji nam mogu biti bliski i poučni u mnogim našim svakodnevnim životnim situacijama, koje su danas, kao i u vrijeme Prvaka apsotola, zahtijevne, ali i daju mogućnost svjedočanstva vajere onima koji svoju vjeru žele djelima potvrditi. 

Vjernici su prije proslave očistili crkvu koja je nedavno temeljito obnovljena iznutra i izvana. Zahvaljujući načelniku Općine Grožnjan Claudiju Stocovzu okoliš crkvice je temeljito uređen, te ga je župnik Jukopila pohvalio i uputio mu zahvalu na kraju misnoga slavlja. Spriječenog orguljaša Brozola zamijenio je susjed Antonac Denis sa harmonikom pa je tako misno slavlje ipak popraćeno prigodnim liturgijskim pjesmama. Orila se pjesma na misi i poslije mise. Domaćini su pripremili obilje pića i kolača. (Txt: Deni Bašaneže; Foto: Eda Antonac)

Najave