U Župi sv. Josipa u Puli svečano je proslavljen blagdan sv. Josipa Radnika. Već se tradicionalno na taj blagdan  u istoimenoj župi dijeli sakrament potvrde. Ove je godine bilo 10 krizmanika. Predvoditelj slavlja bio je mons. Dražen Kutleša, biskup porečki i pulski.

Iz njegove nadahnute propovijedi izdvajamo: „Danas, na blagdan sv. Josipa Radnika, na poseban način razmišljamo o sv. Josipu. Najbolje shvaćamo i prihvaćamo neki nauk čovjeka kad vidimo njegov život, tj. kada djela potvrđuju što je govorio. Dragi krizmanici, u životu sv. Josipa vidimo da je bio čovjek koji je bio poslušan Gospodinu. Dolazio je u različite situacije kada je htio napustiti svoju zaručnicu, ali je ipak ostao vjeran Gospodinu. I mi u životu nailazimo na mnoge probleme i nekad nam se čine nerješivim, ali zato moramo biti otvoreni Božjem pozivu i slušati Gospodina. Mi danas više govorimo i ne zanima nas što je netko rekao, više smo orijentirani što ćemo reći, a ne znamo slušati drugoga. Nadalje, sv. Josip poštivao je svoju zaručnicu, svoju ženu. U obiteljima danas nailazimo na mnoge probleme jer nema toga poštivanja i ljubavi koji se u obitelji traže. Sv. Josipu stalo je do dostojanstva njegove zaručnice sv. Marije. Bio je pažljiv. Imao je osjećaja za drugu osobu. Draga braćo i sestre, dragi muževi, imajte ljubavi i razumijevanja prema svojim ženama. Uzor nam treba biti sv. Josip. Poštujte dostojanstvo jedni drugih, svoje žene i svojeg muža. Sv. Josip štitio je svoju svoju obitelj. Sve je činio da njegova obitelj bude sigurna. Treba sagraditi kuću i materijalno zaštititi obitelj, no ono što je najvažnije, jest zaštita obitelji od moralnoga i duhovnog zla. Roditelji, znajte preuzeti odgovornost za svoju djecu kako bi izišli na pravi put. Sv. Josip išao je za svojom dužnošću i obvezama, a ne za svojom nekakvom karijerom. Bio je zadužen za svoju obitelj. Danas su mnogi očevi i majke usmjereni na karijere, žele biti netko i nešto u društvu, a zapostavljaju obitelj pa nam drugi odgajaju djecu. Stoga ste pozvani da odgajate djecu i dajete im vrijednosti koje smatrate pravima, kršćanskim i iskonskim, a ne da trčite za karijerom koja je prolazna. Djeca su najveće bogatsvo. Treba raditi da bismo ugodno i dobro živjeli, ali treba naći mjeru i procijeniti što je dobro za obitelj. Ako tako gledamo, obitelj će biti daleko bolja i ispunjena ljubavlju i razumijevanjem. Nadalje, sv. Josip bio je radnik. Mučio se kako bi prehranio obitelj. Pozvani smo da poštenim radom prehranimo obitelj i tako izgrađujemo svijet oko sebe. Pravi vjernik treba raditi časno i kako treba. Rad treba biti onaj koji čovjeka izgrađuje. Sv. Josip bio je čovjek koji je Isusu prenio ono što je smatrao važnim, poučavao ga je onim vrednotama koje je i živio. Poruka je roditeljima da svojoj djeci treba prenositi one neprolazne vrijednosti. Djeci treba prenijeti da u životu nije važno samo materijalno nego upravo ono duhovno. Neka nam sv. Josip bude uzor u radu i u našem ponašanju. Vama, dragi krizmanici, želim da i vi kao djeca poštujete svoje roditelje i budete zahvalni za ono dobro što ste primili i štoimate. Znajte uzvratiti ljubav svojim roditeljima. A mi kao župna zajednica molimo za naše mlade koji će danas primiti sv. krizmu.“

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.