Srijeda, 24 travnja, 2024
Novosti

Pula: U crkvi sv. Pavla koncert za pomoć obitelji djelatnika Uljanika

Potaknute najnovijim gospodarsko – socijalnim zbivanjima u svome gradu nekoliko mladih pulskih glazbenica održalo je u petak, 31. kolovoza 2018., koncert klasične glazbe, za pomoć obiteljima djelatnika Uljanika, koncerna koji zbog krize poslovanja nije isplatio mjesečni dohodak svojim radnicima.

„Kroz glazbeno-umjetnički sadržaj želimo ukazati na jedan značajan aktualni problem koji se tiče ovog grada, ove regije i ove države. Problem poznatiji široj javnosti kao Uljanik i neizvjesna budućnost svih žitelja ovih krajeva koji su usko vezani uz isti tiče se svih, radnika, zaposlenika, suradnika, djelatnika manjih firmi koje surađuju s Uljanikom, pa stoga i članova njihovih obitelji. Svi ste jako dobro upoznati s ovom situacijom pa smatramo da nema potrebe više pisati već djelovati.

Kao umjetnice, glazbenice razmišljale smo na koji način pridonijeti najugroženijim osobama kojima je veoma teško pronaći izlaz iz situacije u kojoj su se zatekli te smo odlučile barem malo pomoći kroz djelatnost kojom se inače bavimo“, napisale su organizatorice koncerta Elena Roce i  Žofie Součková, pozvavši u nastavku dopisa „na jedan mali koncert/glazbeno druženje nakon kojeg možete ostaviti svoju pomoć za te obitelji.“

Sakupljeno na koncertu uručeno je udrugama “Naš san njihov osmijeh” i “Udruga Sv. Vinka konferencija sv. Pavla“ koje su već pokrenule određene akcije prikupljanja namirnica, školskog pribora, odjeće i drugih potrepština.

„Nadamo se da ćemo nekome vratiti osmijeh na lice. Glazba nas povezuje, naročito u ovako teškim trenucima. Budimo tu jedni za druge!“, zaključile su organizatorice u svome dopisu.

Koncert je održan u župnoj crkvi Sv. Pavla na Vidikovcu u Puli. Nastupile su Elena Roce na orguljama i Žofie Součková na flauti, te dvije mlade gošće, Letizia Ulika Roce na violini i Anamarija Bukovnik na violončelu. (G. Krizman)

 

 

Najave