U ovom tjednu prije misijske nedjelje, cijela Crkva je pozvana na molitvu za misije i misionare. S tim ciljem organizirana je u četvrtak, 18. listopada 2018. molitva u Župi sv. Ivana Krstitelja za cijeli grad Pulu.

Molitva je započela listopadskom pobožnošću, molitvom krunice i litanijama Blaženoj djevici Mariji.  Nakon toga je uslijedila sv. misa koju je predvodio ravnatelj Papinskih misijskih djela u Porečkoj i Pulskoj biskupiji, labinski dekan preč. Mirko Vukušić. U propovijedi je istaknuo primjer sv. Luke, na čiji se blagdan održalo to misijsko klanjanje, kako je i sv. Luka, slušajući apostole, osjetio potrebu da i on dalje nastavi govoriti i svjedočiti za Isusa. Tu svijest trebaju razvijati i današnji kršćani, jer poznavanje Isusa nas ne može ostaviti same i zatvorene nego njega treba naviještati drugima. Isto tako osvrnuvši se na prvo čitanje naglasio je da se sv. Pavao osjetio sam i napušten, tako se i današnji misionari često osjete sami i napušteni, zato smo pozvani za njih moliti i njima pomagati na različite načine.

U euharistijskom klanjanju koje je slijedilo nakon sv. mise u molitvi za misionare i njihovo poslanje molilo se za našu svijest, da shvatimo da smo i mi poslani na svojim radnim mjestima u svom svakodnevnom životu biti misionari. Na sv. misi i klanjanju pjevali su članovi župnih zborova, pod vodstvom Božene Bukovnik i Dolores  Biasiol Vojnić. Nakon blagoslova s Presvetim vjernici su se okupili zajedno s domaćim svećenicima i predvoditeljom sv. mise na druženju i razgovoru u župnim prostorijama. (o. Đuro Hontić)

 

 

Najave i obavijesti

Ponedjeljak: 20 Srp 2020
Proslava blagdana sv. Margarete

Istaknuto

 

 

100. obljetnica

Miroslav Bulešić

Zaklada

Biskupija na Facebooku

Biskupija na YouTube

Kalendar događanja

Foto galerija

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.