I ove godine, mnoge župe naše biskupije, uključile su se u humanu akciju " Maslinova grančica - moj dar za misije. " koju organiziraju Papinska misijska djela naše biskupije, pod vodstvom ravnatelja vlč.  Mirka Vukšića.

Tom akcijom želi se prikupiti što više grančica, koje se šalju u župe iz unutrašnjih krajeva Hrvatske, koje nemaju masline, a ova akcija će omogućiti da je na blagdan Cvjetnice i oni mogu dobiti. Sva sredstva koja se prikupe kroz dobrovoljni prilog za grančice, šalju se za školovanje  djece u misijama i njihove potrebe. Iako nam vrijeme nije bilo naklonjeno za rezidbu maslina, zbog učestale kiše, vrijedne i marljive ruke naših suradnika i simpatizera PMD-a, nisu se pokolebale, jer su im motiv bila djeca kojoj će se pružiti pomoć. U akciju su se uključili volonteri svih uzrasta. Radili su uz pjesmu i molitvu i na taj način se još više zbližili. Masline su krenule put unutrašnjosti gdje se misijsko zajedništvo nastavlja u župama koje će na Cvjetnicu te grančice ponuditi svojim župljanima.

Župe koje su sudjelovale u ovogodišnjoj akciji su:

Labin Gornji - vlč. Mirko Vukšić, Labin Donji - vlč. Blaž Bošnjakovič, Rabac - vlč. Stipan Mišura, Rovinj - vlč. Vilim Grbac, Umag, Murine - vlč. Josip Grbac, Kršete, Materada, Petrovija - vlč. Carlos Arturo Fonseca Farfan, Sv. Marija na Krasu, Kaštel i Savudija - vlč. Benjamin Petrović.

Svima veliko hvala a Gospodin im bio nagrada. (Snježana Kruhak, misijska suradnica - Umag)

 

Najave i obavijesti

Nema događanja

Istaknuto

 

 

100. obljetnica

Miroslav Bulešić

Zaklada

Biskupija na Facebooku

Biskupija na YouTube

Kalendar događanja

Foto galerija

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.