Iz ureda dijecezanskog ravnatelja Papinskih misijskih djela Porečke i Pulske biksupije primili smo rezultate ovogodišnje Akcije MIVA, koja je i ove godine održana pod geslom " Moj dar slavi Boga za sve sretno prijeđene kilometre".

Akciju MIVA promoviraju Papinska misijska djela, na razini cijele Crkve, a prihodi su namijenjeni za nabavku vozila za misionare.

Ove je godine u našoj biksupiji sudjelovalo sveukupno 13 župa: 

-Župe Kaštel, Sv. Marija na Krasu i Savudrija, vlč. Benjamin Petrović,

- Župe Umag i Murine, vlč. Josip Grbac,

- Župa Labin Donji ( s njima i Gornji Labin), vlč.Blaž Bošnjaković,

- Župa Sv. Ivana Krstitelja - Pula, pater Đuro Hontić,

-Župe Kršete, Materada i Petrovija, vlč. Mirko Vukšić,

- Župa Sv. Eufemije,Rovinj, vlč. Vilim Grbac,

-Župa Uznesenja BDM, Poreč, vlč. Milan Zgrablić,

Župa sv. Ivana  Krstitelja, Pula, o. Đuro Hontić.

Ove je godine, provođenjem Akcije MIVA u spomenutih 12 župa sakupljeno sveukupno 20.328,30kn. Posebno valja istaknuti porečku katedralnu župu koja je ove godine sudjelovala po prvi put, i to vrlo uspješno.

Nadamo se da će se iduće godine uključiti još više župa u toj i sličnim akcijama, zaključuju iz ureda dijecezanskog ravnatelja Papinskih misijskih djela.

 

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.