Srijeda, 24 travnja, 2024
Novosti

Blagdan Rođenja Marijina proslavljen u pulskom svetištu Gospe od milosti

U petak, 8. rujna, u marijanskom svetištu Gospe od milosti u pulskom naselju Šijana svečano je proslavljen blagdan Rođenja Blažene Djevice Marije. Misno slavlje predvodio je fra Josip Vlašić iz pazinskog Franjevačkog samostana Pohođenja Marijina u zajedništvu s nekolicinom svećenika.

Predvoditelj je na početku naglasio važnost slijeđenja uzora Blažene Djevice Marije u našem životu, a napose u našem duhovnom razvoju, jer ona je rasla u vjeri. Ona vjeruje, dakle nije neko božanstvo, upravo zato nam je tako bliska. Ona se mučila u svojoj vjeri, mučila se sačuvati ju, brinula je o svojoj vjeri, baš zato nam je bliska. Od nje možemo učiti i s njom putovati kroz svoj život i od nje učiti kako rasti u vjeri i kako sačuvati vjeru.

Propovjednik je u nastavku naglasio 4 trenutka Marijina života u koji te pojasnio uzor i poticaje koje iz tih situacija možemo iščitati.

Homilija:

{mp3}170908-homilija{/mp3}

Na kraju homilije su vjernici, predvođeni fra Josipom, izmolili molitvu posvete Majci Božjoj.

Po završetku misnog slavlja održana je tradicionalna procesija s likom Majke Božje po perivoju svetišta, te je sve zaključeno završnim blagoslovom.

Blagdanu je prethodila trodnevna duhovna priprema koja je započela u utorak, 5. rujna, molitvom krunice i prigodom za sakrament pomirenja, te svetom Misom. Trodnevnicu je predvodio fra Diego Deklić, OFM, gvardijan s Košljuna.

Na samu svetkovinu, u petak, 8. rujna, jutarnju svetu misu predslavio je fra Gabrijel Škibola, župnik pulske Župe sv. Antuna Padovanskog od kuda oci franjevci upravljaju svetištem Majke Božje od Milosti u Šijani.

Najave