Četvrtak, 18 travnja, 2024
Novosti

Grožnjan proslavio svoje nebeske zaštitnike

U čast svetih zaštitnika Grožnjana Sv. Vida, Modesta i Krešencije, 15.06. u župnoj crkvi održana je svečana sveta misa.

Svetu misu je predvodio velečasni Mauro Boccadoro u koncelebraciji sa mjesnim župnikom.

U nadahnutoj propovijedi vlč. Mauro je spomenuo da svake nedjelje molimo „Vjerujem“ i izgovaramo „Vjerujemo u općinstvo svetih“ te naglasio da sveci nam mogu biti uzor i velika pomoć.

Sveti Modest i sveta Krešencija su mladom Sv. Vidu prenosili vjeru tako da je postao tako raspoložen da je bio spreman dati svoj život za Isusa Krista.

Župa je zajednica, a roditelji su pozvani da prenose svoju vjeru djeci, jer odgoj, materijalna dobra su potrebna, ali važno je da se djeci prenosi vjera. Djeca trebaju znati da njihov život dolazi od Boga, da su ljubljena djeca Božja i da smo svi dio Božjeg plana, da svi pripadamo Bogu i da naša snaga dolazi od Boga.

Sveci mučenici imali su perspektivu – kršćansku nadu. Najbitnije je vjerovanje u uskrsnuće Isusa Krista i u život vječni. Bog nam uvijek želi dati sve, ovisi koliko mi želimo dopustiti da djeluje u našim životima.

Na kraju homilije vlč. Mauro je pozvao sve da dozvole Bogu da djeluje u njima i kroz njih, da vjeruju u Božju providnost, jer Bog nas voli.

Na kraju svete mise vlč. Mauro je podijelio Božji blagoslov sa relikvijom Sv. Vida, a nakon toga vjernici su pojedinačno pohodili relikviju Sv. Vida.

Svečanosti mise doprinio je i grožnjanski župni zbor.

Na kraju svete mise mjesni župnik zahvalio se vlč. Mauru, pjevačima, ministrantima, onima koji su došli iz drugih župa i svim prisutnima. Čestitao je župljanima i Općini blagdan u čast svetih zaštitnika! Podsjetio je sve nazočne da su svi pozvani na svečanu sjednicu Općinskog vijeća i druženje nakon iste, jer Dan općine Grožnjan se slavi na dan nebeskih zaštitnika župe Grožnjan.

                                                V.D.M.

DSC 0414

Najave