Mons. Kutleša će do daljnjega nastaviti službu i u Porečkoj i Pulskoj biskupiji, dok Sveta Stolica ne providi novog biskupa.

Kanonsko uvođenje u službu mons. Dražena Kutleše, imenovanoga nadbiskupa koadjutora Splitsko-makarske nadbiskupije bit će upriličeno na svečenoj Večernjoj molitvi u četvrtak, 3. rujna u 18 sati u katedrali sv. Dujma u Splitu, a prijenos će se moći pratiti putem YouTube kanala Splitsko-makarske nadbiskupije i Hrvatskog katoličkog radija te Laudato TV.

 Sveti Otac Franjo imenovao je u subotu, 11. srpnja 2020. godine našeg biskupa ordinarija  mons. dr. Dražena Kutlešu nadbiskupom koadjutorom Splitsko-makarske nadbiskupije. Mons. Kutleša će do daljnjega nastaviti službu i u Porečkoj i Pulskoj biskupiji, dok Sveta Stolica ne providi novog biskupa.

Na novinarski upit, prigodom obilježavanja 73. obljetnice mučeništva bl. Miroslava Bulešića u  Svetvinčentu, 24. kolovoza, pojasnio je kako će izgledati preuzimanje nove službe: „Biskup konzultorima nadbiskupije i nadbiskupu mora pokazati bulu te ne ulazi kao nasljednik, nego onaj koji će nadbiskupu pomagati  i u toj službi raditi. Mons. Marin Barišić i dalje ostaje nadbiskup, zato se i moja služba zove koadjutor – onaj koji biskupu pomaže u njegovu vršenju službe. Tek kad nadbiskup Barišić navrši kanonsku dob, i Papa prihvati njegovu ostavku, tada dolazi do primopredaje i preuzimanja službe nadbiskupa”. (HKR/TUPPB)

Foto: mons. dr. Dražen Kutleša u Svetvinčentu na obilježavanju 73. obljetnice mučeništva bl. Miroslava Bulešića, 24. kolovoza 2020.

(foto: D. Fattorich)

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.